Viljandis esinevad Arsis ja kitarrivirtuoos Rémi Boucher

, kontserdikorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekordne kontsert on eriline: tuntud käsikellade ansambliga mängib koos üks maailma tunnustatumaid klassikalise kitarrimuusika virtuoose Rémi Boucher Kanadast.
Seekordne kontsert on eriline: tuntud käsikellade ansambliga mängib koos üks maailma tunnustatumaid klassikalise kitarrimuusika virtuoose Rémi Boucher Kanadast. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 26. detsembril kell 14 on Viljandi Pauluse kirikus Arsise käsikellade ansambli jõulukontsert. Jõulu teine püha ja Arsis on viieteistkümne aastaga kinnistunud siinsete kontserdikülastajate teadvusesse sama loomulikult kui jõulud ise.

Meeleolukas ja ajakohane kellamäng ning Aivar Mäe vaimukad informatiivsed vahepalad täiendavad jõulumeeleolu suurepäraselt.

Seekordne kontsert on eriline: tuntud käsikellade ansambliga mängib koos üks maailma tunnustatumaid klassikalise kitarrimuusika virtuoose Rémi Boucher Kanadast. Ühisesituses kõlavad Bachi, Fauré ja Caccini teosed, samuti Rémi Boucher’ sooloetteasted.

1999. aastal andis Rémi Boucher Viljandis soolokontserdi. Enne kontserti soovis Boucher tutvuda linnaga, kus ta esineb. Pärast jalutuskäiku kesklinnas ja lossimäegedes suundus ta kontserdisaali ning keskendus kitarri häälestamisele ja kontserdile.

Kui muusiku saatja lausus: «Vabandust, et eksisin saja aastaga, kui rääkisin sellest, kuidas venelased meie linna vallutasid», vastas Boucher: «See ei ole probleem! Teie ajaloos ei tähenda sada aastat siia-sinna mitte midagi. Minu kodulinn Kanadas tähistab 80. sünnipäeva ja on Kanada mõistes väga vana linn. Teil on tõeline ajalugu!», ning jätkas keskendunult kontserdi ettevalmistamist.

Rémi Boucher võitis poolteise aasta jooksul kõik tähtsamad rahvusvahelised kitarrikonkursid. Sportlaslikult lähenedes tähendab see seda, et ta võitis aasta jooksul kahed olümpiamängud ja kõikvõimalikud maavõistlused.

Praegu töötab Rémi Boucher kitarrimuusikaprofessorina Québeci konservatooriumis ja musitseerib 11-aastase vaheaja järel taas Viljandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles