Berliini arsti kahtlustatakse Islamiriigi ridadesse vaimselt haige mehe värbamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipuga mehed
Islamiriigi lipuga mehed Foto: SCANPIX

Saksa politsei arreteeris eile Berliini arsti, kes kahtlustatakse vaimselt haige mehe värbamises äärmusrühmituse Islamiriik ridadesse.

Prokuröride sõnul tegi 33-aastane arst 24-aastasele mehele džihadistide propagandavideoid näidates ajupesu ning maksis kinni tema reisi Süüriasse ja sealt edasi Iraaki, edastab The Local.

Uurimine näitas, et Saksa kodakondsusega mees lasi end Põhja-Iraagis Baijis õhku, tappes veel  vähemalt 12 Iraagi armee sõdurit.

«Uurijate andmetel oli enesetaputerrorist vaimselt haige ja kergelt mõjutatav. Veel ei ole selge, kas arst valis selle mehe teadlikult välja,» lausus prokurör.

Saksa politsei viis sel nädalal Berliinis ja Mannheimis läbi operatsioonid, mille eesmärgiks oli tabada terroristlike grupeeringute käsilasi ja konfiskeerida neile kuuluvaid relvi, mobiiltelefone, võltspasse ja sülearvuteid. Arsti arreteerimine oli osa sellest operatsioonist.

Tuhanded eurooplased on suundunud Süüriasse ja Iraaki, et võidelda Islamiriigi ridades. Samas ollakse Euroopas pinevil, kuna need võitlemas käinud kodanikud võivad tagasipöördudes ohtlikuks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles