Eestis elav Soome staarjalgpallur Jari Litmanen: ma ei ole kunagi tööl käinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome staarjalgpallur Jari Litmanen: «Ma ei ole kunagi teeninud 45.000 eurot nädalas!»
Pildil koos kauni eestlannast kaasa Ly ja kahe pojaga
Soome staarjalgpallur Jari Litmanen: «Ma ei ole kunagi teeninud 45.000 eurot nädalas!» Pildil koos kauni eestlannast kaasa Ly ja kahe pojaga Foto: ETV

Soome kõige kuulsam jalgpallur Jari Litmanen andis Eestis oma esimese pikema intervjuu saatele Ringvaade.

Foto: ETV

Seni on legend kiivalt meediast hoidunud, kuid esitlusel oli ta kohal kogu oma perega.

Jari Litmanen on abielus eestlanna Ly Jürgensoniga, neil on kaks poega Caro ja Bruno ning pere elab juba kaheksa aastat suurema osa ajast Eestis. Otsuse elada just Tallinnas tingis laste kooli valik, väidab Ly Jürgenson ja lisab: «Poisid mängivad ka jalgpalli, kuid üldiselt on meil põhirõhk õppimisel».

Foto: ETV

Jari Litmanen meenutas elulooraamatut «Litmanen10» sirvides, kuidas ta oma esimese palga eest eliitklubis Amsterdam Ajax mängides auto ostis.

Soome kõigi aegade kuulsaim jalgpallur Jari Litmanen elab juba mõnda aega Eestis ja andis siin välja oma elulooraamatu "Litmanen10".

"Ma ei ole kunagi tööl käinud. Mulle on jalgpall alati olnud hobi ja hobist tuli töö ka," rääkis mees ETV saates "Ringvaade".

Litmase karjäär maailma populaarseima spordiala vaieldamatul tipptasemel on rahvusvaheliselt tähelepanuväärne ja Soome mastaabis ainulaadne. Raamat "Litmanen 10" võtab kokku terve Litmase peadpööritava karjääri. "Mul on olnud õnne, et ma olen mõne tippjalgpalluriga mänginud ja nende vastu mänginud," tõdes Litmanen. Mees tunnistas, et tänapäeva jalgpallurite palgad on tõesti suured, kuid 45 000 eurot nädalas pole tema kunagi teeninud.

Oma elus on mees saavutanud aga enda sõnul kõik, mida tahta või unistada. "Mul oli talenti, tegin palju tööd ja kindlasti jalgpallis mul on olnud õnne ja ebaõnne, aga see on elu," rääkis Litmanen viidates oma tervisele.

Eestis on kuulus jalgpallur elanud juba umbes kaheksa aastat. "Kogu aeg ma käin Soomes ja igal pool ringi. Elu on mul igal pool, aga kodu on siin," rääkis Litmanen.

Litmanenil on kaks poega, üks kaheksa- ning teine kümneaastane. Jalgpalluri eestlannast abikaasa Ly Jürgenson tunnistas, et poisid on hakanud alles nüüd aru saama, kes nende isa on. "Aga kui lasteaias teised poisid kutsusid, et Litmanen, siis nemad ei saanud aru, kellega tegu on. Tuleb, mis tuleb, meie ei survesta neid kuidagi moodi," rääkis Jürgenson, kes ei oska veel ennustada, kas poistest saavad tulevikus samuti kuulsad jalgpallitähed.

Vaata videot SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles