Kolledž eksponeerib üliõpilaste loovtöid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollaažitehnikas maal.
Kollaažitehnikas maal. Foto: PP

Tartu ülikooli Pärnu kolledžis on väljas tudengite loovtööd, mis valminud koolis pakutava vabaaine loovusõpetuse raames.

Väljapanekul näeb tudengite kollaaže ja akendel klaasimaale, mis on vaid osa kursusel ettevõetust, tõdes noori juhendanud Pärnu kunstnik Annela Raud Selge.

“Inimene on endaga rahul, kui ta on loov, ja see aitab tal teistega rahul olla. Võimalik, et mõni ei teagi, et võiks loov olla. Loovust saab endas arendada, et leida uusi lähenemisteid töös ja elus,” tutvustas Raud Selge.

Loomingulisus on tema sõnade kohaselt oluline igal erialal. Loovuse ergutamiseks sobib hästi kunst. See annab usku, jõudu, parema enesetunde, oskuse näha probleeme uuel viisil ning ära tunda väärt ideid. Loovusõpetuse tunnis eksperimenteeritakse värvide ja tehnikatega, vesteldakse kunstiga seotud teemadel, uuritakse-katsetatakse maali ja disaini.

“Kui inimene on loov, vaatab ta elule kui suurepärasele võimalusele midagi ära teha, korda saata, paremaks muuta,” lisas kunstnik.

Sotsiaaltöö teise kursuse tudeng Eva Ojaberg nentis, et teda on kunst alati huvitanud ja hobi korras on ta sellega varemgi meelsasti tegelnud, ent paljudele üliõpilastele oli vabaainena pakutav tegevus uudis.

“Kes nullist alustasid, sattusid täiesti uude maailma. Hästi tore oli,” märkis Ojaberg. Tema arvates laiendavad oma erialast väljapoole jäävad ained silmaringi.

Näitus on üleval jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles