Galerii: Lucca veinipood kutsus kaema Jaan Elkeni loomingut ja Lucca uusi maitsekombinatsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2. märtsi õhtupoolikul said veini- ja kunstigurmaanid nautida Kadriorus Jaan Elkeni loomingut ja veinipood Lucca uusi maitsekombinatsioone. Kulminatsiooniks tutvustati  uut Coravin-2 mudelit.

Foto: Tiit Mõtus

Külalisi ootasid, šampanja, parimad veinid ja Lucca restorani kokkade poolt valmistatud suupisted. Mahedaid džässirütme tõi nautlejateni DJ Taivo Aasorg. 

Foto: Tiit Mõtus

Jaan Elken (s.1954) on maalikunstnik, kunstikriitik, kuraator ja kunstipedagoog.

Foto: Tiit Mõtus

1970-ndatel hüperrealistlikus laadis alustanud kunstnik on praeguseks kujunenud abstraktse suuna üheks olulisemaks esindajaks Eesti kunstis.

Elken on teinud üle 60 isiknäitus nii Eestis kui ka Berliinis, Kiievis, Helsingis, Riias jm. Tema tööd kuuluvad paljudesse kollektsioonidesse, teiste seas Jane Voorhees Zimmerli Kunstimuuseum (Rutgers, New Jersey), CAM-Casoria Kaasaegse Kunsti Muuseum (Napoli), Tretjakovi galerii, Ivanovo Kunstimuuseum, Matthew Bowni galerii, Euroopa Parlament jm. Kunstniku jaoks on realiteedi moiste intrigeeriv ja veidi nihkes tavakeeles kasutatava reaalsuse arusaamaga. Voiks öelda, et maalikunstniku kasutatav kujundisüsteem (pintslilöögid, koloriit jmt.), teatud isikupärased meetodid pildilise reaalsuse ülesehitamisel ja esteetiline propaganda ongi tema realiteet. Elkeni maalide temaatika liigub endiselt urbanistlikul areaalil. 

Foto: Tiit Mõtus

Jaan Elken on enda kohta öelnud: «Rääkida minu puhul abstraktsusest on ilmselge pealiskaudsus, ajendid ja ohustik viitavad alati konkreetsetele sündmustele, struktuuridele, kasvoi vai d psüühiliselt läbielatust pärit mälufragmendile. Viidetest ja tsitaatidest on tööd kohati lausa tiined: usaldan pastoosse maalilise faktuuri korval teksti kui pildistruktuuri lahutamatut osa, sellest ongi kujunemas minu uus kunstiline DNA.»

Vaata pildigaleriid meeleolukast õhtust Lucca veinipoes!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles