Firma annab naistöötajatele «päevade» aja vabaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ühendkuningriigis Bristolis tegutsev firma Coexist langetas otsuse anda naistöötajatele «päevade» aja vabaks.

Seda põhjendati, et kuna paljud naised on sel ajal tundlikumad, kergemini ärrituvad ja neil esineb valusid, siis tuleb nii naistöötajatele kui firmale kasuks, kui neid sel perioodil tööl ei ole, edastab metroco.uk.

Coexisti juhtide sõnul ei ole naistöötajatele lisavabapäevade andmine haigeks sildistamine, vaid naised teevad produktiivsemalt tööd ajal, kui nad ei pea valu käes vaevlema.

«Olen olnud firmajuht mitu aastat ja märkasin, et naistöötajatel oli valu tõttu raskem tööd teha. Kuid pärast «päevi» on naised kolm korda produktiivsemad,» teatas 40-aastane juht Bex Baxter.

Ta lisas, et Coexist on naiste bioloogiliste iseärasuste suhtes mõistev ja kui keegi naistöötajatest on valudes, siis saab ta koju minna.

Coexistis töötab 31 inimest, kellest vaid seitse on mehed. Meessoost kaastöötajad suhtuvad naistele lisavabapäevade andmisse mõistvalt.

Aasia riikides nagu Jaapanis, Lõuna-Koreas, Taiwanis ja Indoneesias on firmad naiste puhul kojusaatmise poliitikat kasutanud juba aastakümneid, kuid seal tuleb arstitõend selleks ette näidata.

Spordirõivaid ja –jalatseid tootev Nike on seni ainus suurfirma, kus naistöötajate puhul kehtib ka, et «päevade» ajal saab võtta puhkepäevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles