Rootsi uus prints muutis troonipärimise järjekorda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel
Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel Foto: SCANPIX

Rootsi kroonprintsess Victoria tõi eile õhtul ilmale teise lapse, väikese printsi, ja tema tõttu muutus Rootsi troonipärimise järjekord.

Seni jõus oleva troonipärimisjärjekorra kohaselt saab pärast kuningas Carl XVI Gustafit troonile kroonprintsess Victoria, kellel järgnevad ta tütar printsess Estelle, kroonprintsessi vend prints Carl Philip, kroonprintsessi õde printsess Madeleine ja pärast Madeleine'i tema lapsed printsess Leonore ja prints Nicolas, edastab Aftonbladet.

Uue printsiga troonipärimisjärjekord muutub, sest veel nimeta printsist saab suurema õe Estelle'i järel kolmas troonipärija, kellel on õigus Rootsi troonile enne ta onu, prints Carl Philipit.

Rootsis on viimastel aastatel spekuleeritud vabariigi teemal ja kas kuninglik pere peaks tulevikus võimust loobuma. Kui tõesti kunagi Rootsist saab vabariik, siis ei saaks printsess Estelle'ist tõenäoliselt enam kuningannat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles