American Showcase kinos Sõprus, kohal ka 22-aastane filmitegija ja lumelaudur Galen Knowles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Showcase kinos Sõprus, kohal ka 22-aastane filmitegija ja lumelaudur Galen Knowles
American Showcase kinos Sõprus, kohal ka 22-aastane filmitegija ja lumelaudur Galen Knowles Foto: Kino Sõprus

3. – 5. märtsil saab kinos Sõprus näha kolme Ameerika eri kultuure ja elustiile esindavaid dokumentaale. Filmid linastuvad koostöös Ameerika Ühendriikide Saatkonna ja American Film Showcase’iga ja kõikidele linastustele on sissepääs tasuta. Kohal on ka 22-aastane filmitegija ja lumelaudur Galen Knowles.

American Film Showcase programm on Lõuna-California Ülikooli filmikooli ja USA välisministeeriumi vaheline koostööprojekt, mille raames külastavad filmitegijad ja filmieksperdid 40 riiki, et näidata paremikku viimase aja ameerika dokumentaalfilmidest.

3. märtsil kell 19:00 linastub Darius Clark Monroe dokumentaalfilm “Kurjategija areng” (Evolution of a Criminal, USA 2014)

Kuidas areneb kuueteistaastane pangaröövliks? Seda küsib autor iseendalt. Näinud oma ema ja kasuisa pidevat vaeva, et Houstoni lähedal Texase osariigis ots-otsaga kokku tulla, otsustas Monroe neid abistada, selleks koos kahe sõbraga panka röövides. Filmis intervjueerib ta oma pereliikmeid, lähedasi sõpru ja mentoreid, kes meenutavad tema muutumist rõõmsast lapsest pere finantsraskusi mõistva kurjategijani; ja kuidas elu pidev heitlus muutis tema arusaama ühiskonnast ning tervest elust.

Reedel, 4. märtsil saabub Sõprusesse külaline filmitegija ja lumelaudur Galen Knowles

Koostöös Phil Hessleriga valminud film “Kaugel kodust” (Far From Home, USA 2014) toob välja tegijate kire ja armastuse nii filmi- kui lumelauakunsti kohta.

Film räägib Ugandast pärit noormehe Brolin Mawejje põneva eluloo. Pärast põgenemist vägivaldsest perekonnast Ugandas ning olles vastakuti üksinduse ja meeleheitega pärast emigreerumist Ameerika Ühendriikidesse, leidis ta oma koha üsna ebatavalisel moel lumelauasõidus, mis pakkus talle eklektilist kogukonda ning toetas tema arengut hetkedel, mil ta seda kõige enam vajas. Brolin püüdleb praegu esimeseks lumelauduriks esindamaks Aafrika riiki olümpiamängudel, samal ajal meditsiinikarjääri suunas töötades.

Geeta ja Ravi Pateli film “Palun saage tuttavaks – Patelid” (Meet the Patels, USA 2014)

See on naerutav romantiline päris-elu-komöödia, mille peaosaliseks on Ravi Patel, pea kolmekümneaastane India päritolu Ameerika mees, kes satub armukolmnurka oma unistuste naise.....ja oma vanematega. Filmituna Ravi õe poolt algselt kui koduvideo perepuhkusest räägib vaimukas ja südantmurdev film loo sellest, kuidas armastus on perekonna-asi. Lisaks teravmeelsele komöödiale kompab lugu aga ka olulist sotsiaalset teemat: 2009. aasta alguses asusid õde ja vend Geeta ja Ravi Patel uurima ning dokumenteerima esimese generatsiooni hindu päritolu ameeriklaste sotsiaalset survet abiellumiseks.

Vaata treilereid!

Far From Home from Galen Knowles on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles