Pildid: Moskvas lapse peaga jalutanud lapsehoidja käitus kohtus süüdimatult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala alguses käis maailma meediast läbi uudis, et Venemaa pealinnas Moskvas nähti jalutamas moslemiriietes naist, kelle käes oli lapse pea ja kes hüüdis « Olen terrorist» ja «Allah on suur».

Politsei arreteeris naise, kes osutus 38-aastaseks Usbeki päritolu Gültšehra Bobokulovaks ja keda kahtlustatakse tema hoole all olnud nelja-aastase tüdruku tapmises, edastab Daily Mail.

Kolme poja ema Bobokulova võttis omaks, et tappis nelja-aastase tüdruku Nastja Mešerjakova, selgitades et Allah käskis tal seda teha.

Uurimine näitas, et nainsel on skisofreenia, mida ta kõigi eest varjata on suutnud, ka pere eest, kelle last ta hoidis.

Kohtus küsiti Bobokulovalt, et kas ta ootab tapetud tüdruku perelt andestust ja ta vastas, et ta ei oota seda neilt, ainult Allahilt. Ta käitus süüdimatult, muigas ja haigutas kui tema juhtumit arutati.

Kohtunik Tatjana Vasjušenko sõnul pussitas lapsehoidja väikest tüdrukut kaela, tekitades surmava vigastuse ning siis eemaldas pea kehast. Kohtuarstide teatel oli lapse kaelaosas näha ka kägistamisjälgi. Enne lapse peaga tänavale suundumist süütas ta korteri, kus laps ja ta vanemad elasid.

Politseiuurija Olga Lapteva teatel pani Bobokulova toime julma kuriteo, mille eest võib saada pikaajalise vanglakaristuse.

Politsei andmetel võis naine radikaliseeruda äärmusislamistlike vaadetega isikutega kokku puutudes ning selle tõttu otsitakse, kellega ta enne julma tapmist suhtles.

Bobokulova sai enne Moskvasse elama asumist Usbekistanis skisofreenia tõttu psühhiaatrilist ravi ning ta haigus süvenes paar kuud enne tüdruku tapmist.

Uurimine näitas, et Bobokulova oli 12 aastat abielus, kuid lahutas möödunud aastal oma mehest ning pärast seda tekkis tal lisaks skisofreeniale mitmeid psühholoogilisi probleeme.

Usbekistani politsei küsitleb Bobokurova vanemaid, kes elavad Samarkandis saamaks teada, mis nende tütre elus enne Moskvasse minemist toimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles