Lapsed kirjutavad Ugalas riigipeale meetritesse küündivat kirja

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendile kirjutamiseks on teater varunud kolm rulli paberit, igas 175 meetrit.
Presidendile kirjutamiseks on teater varunud kolm rulli paberit, igas 175 meetrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ilusaid jõule ärra president!»maalis väike lapsekäsi Ugala jalutussaalis püüdlikult paberile oma soovi ning joonistas juurde päkapiku.

Kirja hakati kirjutama enne Ugala jõululavastuse «Isa talveuni» esietendust.

Ugala turundusjuhi Reigo Rannu sõnul on kirjutamiseks kolm rulli paberit, igas 175 meetrit, nii et kõik väiksed teatrisõbrad peaksid oma jutu saama kirja panna küll.

Saara kutsus presidenti appi

Kuigi pühade eel kirjutavad lapsed oma soovid kas päkapikkudele või jõuluvanale, siis jõululoo väike peategelane Saara tahtis kirja saata presidendile, et riigimees tuleks ning aitaks ületöötanud isa talveunest äratada ja talle jõulurõõmu tagasi tuua.

Loos läks Saaral presidendile kirjutmine Härra Halvasti visatud vimka tõttu untsu. Kuid laste ühiselt kirjutatud kirjarulli plaanib teatrirahvas Reigo Rannu sõnul presidendile kätte anda pärast viimast «Isa talveune» etendust, mida on vaatama kutsutud ka Toomas Hendrik Ilves.

«Kui härra president sel päeval tulla ei saa, saadame laste kirja talle postiga,» kinnitas Rannu.
Kirjaga koos antakse presidendile nimekiri, milles on iga joonistanud ja kirjutanud lapse nimi ja vanus.

«Huvitav on jälgida, mida lapsed siia kirjutavad. Mõni soovib presidendile häid jõule, osa jällegi kirjutab nagu jõuluvanale, et too mulle see ja see,» rääkis Rannu kirjutatut takseerides.

Soovid ja palved

Joonistatud kuuskede ja lõbusailmeliste päkapikkude vahelt võis muu hulgas lugeda: «Sa oled olnud väga hea president!», «Härra president! Ilusaid jõule ja krõbisevaid piparkooke!» ning «Tere president! Soovin midagi lahedat!».

Samuti oli kirjas ettepanekuid, mida president võiks Eestis ära teha, näiteks: «Palun tehke Sakku jalgpalli sisehall.»

Kuigi tänavu ei tule Ugalasse jõuluvana kinke jagama, pakutakse seal lastele muud meelelahutust. Lisaks kirjakirjutamisele saavad väiksed teatrisõbrad enne etenduse vaatamist meisterdada juhendajate abiga jõulukaarte, millel on suhkrust lumehelbed.
«Huvitav! Ma ei teadnudki, et teatris sellised asjad ka on!» hüüdis üks tüdruk ja palus endale roosa paberi.
«Aga mis siis saab, kui keegi suhkru ära limpsib?» muretses teine.

Taago Tubina lavastatud «Isa talveund» saab Ugala väikses saalis vaadata 22. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles