Reggae spets Tarrvi Laamann tutvustab «Reisipalavikus» Jamaicat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaggy
Shaggy Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Sel pühapäeval, 28. septembril, kell 14 tripib Raadio 2 populaarne saade «Reisipalavik» Jamaicale, teejuhiks saate «Reggae Power» ja pidudesarja Bashment kuningas Tarrvi Laamann.



Lisaks saare kohal hõljuvale legendaarse Bob Marley hingele on Jamaical veel nii mõndagi põnevat. Näiteks kasvab seal üks puu, mille viljade sees on veider valge löga, mis küpsetades muutub munapudruks ja selle kõrvale juuakse maitsvat kalateed.

Sealselt mägismaalt on pärit maailma kalleim Blue Mountain kohvi. Populaarsed on limonaad, mille nimi on tähendab tõlkes t***t ja õlu, mille nimi tähendab politseid. Lisaks asuvad saarel imekaunid rannad ning džunglid.

Jamaica on rastafari liikumise ja reggae muusika kodumaa ning pole raske arvata, et saates kõlab viimase mitmekesine esindus. Lisaks Bob Marleyle on Jamaicalt pärit ka näiteks Sean Paul ja Shaggy.

Lisaks muusikale on Jamaika kultuuri olulised osad tants oma rohketes vormides ja stiilides, teatrikunstist populaarseim on pantomiim. Jamaika kirjanikest on Nobeli preemia võitnud Derek Walcott.



Paljud kirjanikud on inspireerival saarel loonud oma tuntud teoseid, näiteks Ian Fleming kirjutas mitmed oma James Bondi seeria raamatud just Jamaical. Kuulsamatest filmidest on seal üles võetud seksikas «The Blue Lagoon».



Jamaikalased on ka suured spordisõbrad, lemmikmängudeks on kriket, jalgpall, doomino ja hobuste võiduajamised.




Reisipalavik hoiab kõrva peal ka parasjagu ümbermaailmareisil oleva Krister Kivi viimastel seiklustel!

Lisainfo ja eelmise saadete järelkuulamine: www.r2.ee/reisipalavik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles