Personaaltreener annab nõu - kuus nippi, kuidas kaalus juurde võtta!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbraga koos sportimine põletab rohkem kaloreid ja ka treening tundub kergemana
Sõbraga koos sportimine põletab rohkem kaloreid ja ka treening tundub kergemana Foto: SCANPIX

«Kuigi üle poole maailmast on ülekaalulised, siis ei tähenda, et mõnel inimesel ei peaks olema probleeme hoopis kaalu tõstmisega,» arvab personaaltreener ja sportlane Taavi Merisalu.

Taavi Merisalu annab mõned nipid, kuidas oma kaloraaži tõsta. See artikkel on loomulikult kasuks ka neile, kes soovivad kaalu langetada, sest nende kuue punkti vältimine aitab kaalu lihtsamalt langetada.

Joo toidu kõrvale mahla või piima

Kõige lihtsam on oma kaloraaži tõsta just joodava toidu arvelt, sest see läheb kiiremini alla ja ei täida ka kõhtu. 100g piima annab juba ~60kcal ja 100g mahla ~40kcal. Jood kolm korda päevas klaasi piima või mahla (300-500ml), saad juba piima puhul 500-900kcal ja mahla puhul 400-600kcal.

Söö toidu kõrvale leiba

Üks viil leiba annab ~90kcal. Paned sinna veel võid ka peale, saad kokku ühe võileiva pealt ~150kcal.

Kasuta kastmeid või majoneesi

Poodides müüakse igasuguseid erinevaid kastmeid (kartulikaste, idamaine kaste jne). Need on üsna rasvarikkad ja samuti ka maitsvad ning nendega on lihtne kaloraaži tõsta. Hästi rasvarikas on ka majonees (kuni 74%), mille üks teelusikas annab juba umbes 70kcal.

Lisa tee sisse mett

Üks teelusikas mett annab ~40kcal.

Kasuta toiduvalmistamisel hakkliha

Üks lihtsamaid viise juurdevõtmiseks on osta poest hakkliha ja sellest söök teha. Kotletid, kastmed, makaronid hakklihaga jne. 100g hakkliha on ~250kcal.

Kasuta kastmete tegemisel vahukoort

Vahukoorega annab väga maitsvaid kastmeid teha. 100g vahukoort annab juba ~340kcal.

Taavi Merisalu: Need kuus punkti võiksid olla täiendav osa sinu päevasest kaloraažist. Kõigepealt proovi kätte saada piisavas koguses valke, mineraale ja vitamiine ning alles siis hakka oma menüüsse lisama eelpool mainutud asju. Abiks oleks ka lihastreening, et juurdevõetud kaal ei oleks ainult rasva arvelt.

Loe lisaks SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles