Norra pere kõik kolm last on sündinud 29. veebruaril

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Liigaasta annab iga nelja aasta tagant ühe päeva juurde, kuid ühele Norra perele on see lisapäev väga eriline.

Andøy saarel Andenes elava Henrikseni pere kõik kolm last on sündinud liigaasta lisapäeval ehk 29. veebruaril, edastab The Local.

Heidi Henriksen sündi 29. veebruaril 1960, Olav Henriksen sündis 29. veebruaril 1964 ja Leif-Martin Henriksen sündis 29. veebruaril 1968.

Arvatakse, et nende ema Karin Henriksen on Norras ainus naine, kelle kolm last on sündinud samal kuupäeval, mis on liigpäev.

Norra meedias kajastatakse iga aasta 29. veebruaril selle perekonna lapsi, kes ammu on küll täiskasvanud, kuid sellegi poolest kohalikud kuulsused.

«Me ei reklaami oma laste sünniaega, kuid selle vastu tuntakse huvi, sest sellist asja ei juhtu sageli, et kõikidel ühe pere lastel on 29. veebruaril sünnipäev,» teatas ema.

Alates 1980. aastast on Karin Henriksen ja tema kolm last selle rekordiga Guinnessi rekordite raamatus.

«Teiste jaoks on see huvitavam, kui meie jaoks. Samas ei ole see meie rekord, sest ema oskas meie sünniaja 29. veebruarile rihtida,» lausus Leif Martin Henriksen.

Henrikseni peres on 29. veebruar seotud ka kurbusega, sest 29. veebruaril 2008 suri nende lähedane sugulane vähki.

Maailmas on seitsme miljardi inimese seas umbes viis miljonit, kes on sündinud 29. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles