Rahvatantsijad korraldavad üle-eestilise maratoni

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsijad tahavad suvel läbi Eesti tantsida.Pildil TTÜ Tartu Kolledži rahvatantsijad suvisel kaerajaani teatetantsul.
Rahvatantsijad tahavad suvel läbi Eesti tantsida.Pildil TTÜ Tartu Kolledži rahvatantsijad suvisel kaerajaani teatetantsul. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Järgmise aasta augustis stardib Tallinna Raekoja platsilt enneolematu teatetantsumaraton, kus lööb kaasa vähemasti 3000 rahvatantsijat, kirjutas Eesti Päevaleht.

Üritust vedava Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi projektijuhi Eero Kiipli teatel on Eestis umbes 20 000 organiseerunud rahvatantsijat, teatetants vajab kordaminekuks vähemalt 3000 osalejat, aga korraldajad loodavad, et osaleb umbes 4000 tantsupaari.

Igale tantsupaarile mõõdetakse maanteel mõnisada meetrit tantsuruumi, mis tuleb tantsides läbida. See-järel antakse teatepulk üle järgmisele tantsupaarile. Saatemuusikat teeb tantsijate ees sõitvas autos olev pillimees, kui aga moosekante napib, aitavad korraldajad plaadimuusikaga.

Üheksa ööpäeva jooksul 20.–28. augustini 2011 tantsitakse läbi kõik 15 maakonda.

Juba 9. jaanuaril toimub Tallinna vanalinnas aga ürituse promo, kui tantsupaarid tantsivad teatetantsu vanalinna lumistel tänavatel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles