Video! Kunstnik Marko Mäetamme kaasa kleit oli õhtu superstaar

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 98. aastapäeva pidulik vastuvõtt Estonia kontserdisaalis.
Marko ja Ürge Mäetamm
Eesti Vabariigi 98. aastapäeva pidulik vastuvõtt Estonia kontserdisaalis. Marko ja Ürge Mäetamm Foto: Erlend Štaub

Kunstnikud Ürge ja Marko Mäetamm olid presidendiballi üllatajad. Ürge kandis suurepäraselt välja Lilli Jahilo õmmeldud kleidi, mille prindi autor oli Marko Mäetamm.

Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Marko Mäetamm: See oli ausalt öeldes mulle ka suureks üllatuseks, et Ürge sellise avantüüriga kaasa läks. 

Ürge Mäetamm: Tegelikult see oli ikkagi mulle ka suur väljakutse tulla niimoodi, väga värvikirevalt, siia ballile. See oli ikka eneseületus.

Marko: Ürge ei kanna tegelikult üldse värvilisi asju. Aga tegu on tõepoolest minu elu ühe tuntuima teosega aastast 1990 ja selle nimi on «Yamaha, Kawasaki ja Honda maitsevad muna». Ma olin siis üliõpilane veel Kunstiakadeemias ja tegin selle teose purjus peaga maalitunnis. Ma jäin hiljaks maalitundi ja ma ei jõudnud natüürmorti hakata tegema. Siis ma laenasi sõbrannalt värvid ja hakkasingi seda kiiruga tegema.

Hiljem hakkas see töö mind aga kummitama, sest ma ei suutnud enam kunagi hiljem mitte midagi sellist nii pingevabalt teha.

Vaata meeleolukat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles