Elu24 video! Merle Liivak: olen vahel meeleheitel koduprenaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hetkel kodus lapsi kasvatav ja kokaraamatuid kirjutav endine Cosmopolitani ja Anne & Stiili peatoimetaja väisas presidendi vastuvõttu koos kaasa, Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna professori ja mesiniku Hannes Praksiga esmakordselt.

Foto: Andres Putting / presidendi kantselei

Merle kandis vastuvõtul imekaunist Liisi Eesmaa kleiti ja Tanel Veenre kõrvarõngaid.

Merle: Hetkel on mul tegemisel tõepoolest juba teine raamat, kuid tegelikult ma kasvatan lapsi, ma olen kodune, vahel meeleheitel koduperenaine, aga vahel siiski ka kirgastunud kohati. Võib-olla sellepärast, et olen püüdnud oma elu korraldada nii, et ma siiski tegelen millegagi, mõne väikse särava asjaga iga päev.

Ja näiteks «Kahvliahvi kokaraamat» oligi üks väga eriline lootuse ja emotsiooni andja, et see elu ei lõpe vaid koduseinte vahel. Ja see raamat on saanud ka juba kaks märkimisväärset auhinda. Me kuulume oma teosega kahekümne kõige kaunima raamatu hulka, mis eelmisel aastal ilmusid, kusjuures nende hulgas tavaliselt kokaraamatuid ei ole. Tavaliselt on seal disain, arhitektuur, jne. Seega see on väga suur kompliment.

Ja teine auhind on see, et Apollo lugejad valisid «Kahvliahvi kokaraamatu» lugejate lemmikuks. Seal oli kuus erinevat kategooriat ja meie oleme seal siis väga vanade korüfeede kõrval oma värske raamatuga. See on olnud nii tore üllatus!

Aga pisut ka presidendi vastuvõtust. Oled siin esmakordselt. Kas see tekitas sinus ka pisut stressi?

Jaa, absoluutselt. Elan ju ikkagi sellist küti-korilase elu hetkel ja siia ballile tulek tekitas loomulikult stressi, et mida selga panna ja... See tekitas niipalju dialemmasid. Esmalt, kui ma sain kokku moelooja Liisi Eesmaaga, siis ma ütlesin, et teeks midagi sellist, et ma oleksin märkamatu, et keegi ei paneks mind tähele...

Märkamatu?

Absoluutselt, sest minu elu tähelepanu on hoopis mujale suunatud. See oli kuidagi nii kohatu ülesanne mulle.

Aga Liisi Eesmaa tegi ikkagi kõik selleks, et sa oleks märgatav, õnneks!

Jah, kleit on tõepoolest väga lihtne, kuid ilus.

Vaata meeleolukat videointervjuud Merlega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles