Video! Anu ja Andrei valmistasid spetsiaalse kokteili Eesti Vabariigi sünnipäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnustatud baarmen ja kokteilisegamisvõistluse World Class Estonia korraldaja Andrei Kazakov annab vabariigi aastapäevaks soovituse, millist kokteili näiteks külla tulevatele sõpradele serveerida.

Foto: Viktor Burkivski

Andrei peab igapäevaselt oma kokteilistuudiot ja juhendab sügisese baarmenite kokteilsegamisvõistluse jaoks Eesti baarmene.

Tema sõnul ei pea piduliku sündmuse juurde kuuluma ainult puhas kange alkohol, vaid võib valmistada ka põnevaid kokteile, mida ka näiteks toiduga kokku sobitada annab. “Kui tavapäraselt sobitatakse toidu kõrvale veine, siis saab väga edukalt ka kokteilidega toite kombineerida.”

Foto: Viktor Burkivski

Toitude ja jookide kokkusobitamist õpetatakse ka kokteilisegamise MMi World Class võistlusel.

Kazakovi sõnul aitab võistlus Eesti joogi- ja baarikultuuri arendamisele palju kaasa ning osalejatelt oodatakse palju enamat kui komponentide kokkuvalamist. "Tänu võistlusele peaks Eesti joogi- ja baarikultuur tegema edasi kaks-kolm sammu ühe asemel."

Foto: Viktor Burkivski

Kokteil Eesti Vabariigi sünnipäevaks

Vaja läheb:

50 ml Zacapa 23 Y.O. rummi

1 tl Branca Menta likööri 

10 ml suhkrusiirupit

5 dashi* Aztec Chocolate Bitters

Sega kõik koostisained klaasis jääga, serveeri piparmündi šokolaadiga (näiteks After Eight). 

1 dash = ca 4-5 tilka

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles