«Sind otsides»: Lea unistab taaskohtumisest õega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sind otsudes - Lea
Sind otsudes - Lea Foto: ETV

Lea noorem õde Tea oli ainult 14-aastane, kui otsustas koos oma suure armastusega minna tema kodumaale Gruusiasse.

Nüüd juba ligi 30-aasta tagusele minekule tookord väga suurt tähelepanu ei pööratud. Õigem oleks öelda, et polnudki väga neid, kes oleks jaksanud oma murede kõrval panna tähele üht «järjekordset seiklust».

Lea tunnistas, et nende elu lastena polnud just meelakkumine, sest pärast vanemate lahutust jäi tema vanavanemate kasvatada, vend läks koos isaga ja õe Tea viis ema endaga kaasa.

Alguses oli õdede vahel kirjavahetus, millest said lähedased teada, et Teast on saanud poja ja tütre ema, et tema elu ei ole olnud kerge, aga ta saab hakkama. Nüüd aga juba kuskil kakskümmend aastat ei tea õe elukäigust enam keegi midagi. «Aastad tegid oma töö ja viimastes kirjades ta praktiliselt ei osanud enam eesti keelt. Kirjutasin talle lõpuks vene keeles, aga kirjadele vastust ei tulnud.»

Ka Lea enese elukäik ei ole olnud sirge ja käänudeta. Ta on üksi üles kasvatanud viis tütart, aga jõudnud tänaseks oma rahusadamasse, mis asub Soomes. Täiuslikku õnne segab vaid teadmatus, mis on saanud väikesest õest.

Nii tuleb saatemeeskonnal taas minna Gruusiasse. Kas saatus on seekord neile armuline ja õnnestub enne jõule kahe õe eluteed uuesti liita, selgub laupäeva õhtul.

«Sind otsides» on ETV ekraanil täna kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles