Kanada sarimõrvari memuaarideraamat võeti Amazonist müügilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Pickton
Robert Pickton Foto: SCANPIX

Kanada sarimõrvari Robert Picktoni mälestusraamat jõudis Amazoni internetipoodi müügile, kuid üsna kiiresti korjati see müügilt.

Kohus mõistis miljonärist seafarmeri 2007. aastal kuue naise mõrvas süüdi ning teda kahtlustati veel 20 naise tapmises, edastab BBC.

Juba pikka aega vangis olnud mees kirjutas elulooraamatu «Pickton: In His Own Words» (Pickton: oma sõnadega), mille kaasvang aitas vanglast välja viia ja kirjastajale saata.

Kanada julgeolekuministri Mike Morrise sõnul ei tohiks palju inimesi tapnud mees raamatumüügist kasu lõigata.

Politsei hakkas Picktoni vastu huvi tundma 2000. aastate alguses, kui temaga seostati mitme naise kadumist. Kohus mehe üle algas 2007. aastal ning tegemist oli kõige kulukama kohtumõistmisega läbi Kanada ajaloo.

Kohus mõistis Picktoni kuues mõrvas süüdi ning saatis ta trellide taha ilma, et ta 25 aasta jooksul saaks kohtule esitada tingimisi karistuse palvet.

Briti Columbia võimud palusid Amzonil eemaldada Picktoni memuaarid, mille väljaandjaks on eneseabiraamatuid väljaandev kirjastus Outskirts Press, müügilt.

Amazoni ostjad mõistsid selle teose müügile lubamise hukka ja andsid teosele kõige madalama reitingu.

Kanada võimud uurivad, kuidas ja kes smugeldas Picktoni käsikirja range režiimiga Kent Institution vanglast välja.

Kinnitamata andmetel edastas Pickton oma raamatu lehekülg lehekülje haaval kaasvangile kirjadena ning viimane saatis need sõbrale, kes ei kanna karistust ega ole vanglaga seotud.

Sarimõrvar rõhutab raamatus, et ta ei ole naiste tapmises süüdi, vaid Kanada politsei lavastas ta süüdi.

Ernie Crey, kelle õe Dawni DNAd leiti koos veel 33 naise DNAga Pictoni Port Coquitlami seafarmist, on raamatu müüki jõudmisest šokeeritud.

Picktoniga seostatakse 69 naise kadumist, kuid kohtus suudeti teda seostada vaid 26 naisega. Ta tappis röövitud naised oma seafarmis ja söötis nende tükeldatud kehaosad sigadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles