Krista Lensin: üksikvanemad lahkuvad Eestist, sest nad ei saa siin hakkama (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna näed! Krista Lensin juhib üksikvanemad õnnesadamasse
Täna näed! Krista Lensin juhib üksikvanemad õnnesadamasse Foto: «Reporter» / Kanal 2

«Elatisabifondi loomisega viivitamine on lausa piinlik,» ütles Pealinnale üksi 13-aastast tütart kasvatav Kroonika peatoimetaja Krista Lensin. «Paljud mu sõpruskonnast pärit üksikvanemad on Eestist lahkunud, sest nad ei saa siin enam hakkama.» 

Lensini sõnul on absurdne ka valitsuse otsus vähendada ekspertide soovitusel üksikvanemale riigi poolt makstava elatise summat varem lubatud 215 eurolt 100-ni. «Ma tahaks teada, kes on see ekspert ja kas tal endal on lapsi,» lausus Lensin. «Kas ta üldse kujutab ette, mis elu elavad üksikvanemad oma lastega?»

Valitsus peaks siiski leidma võimaluse riigikogu otsusega määratud miinimumtoetuse summast 215 eurot kinni pidada. «Kas või nii, et inimene tunneb, et kui lapse teine vanem pole hoolinud, siis vähemalt riik hoolib nii palju, et ta saaks kas või selle minimaalse,» ütles Lensin. «Me ei ole rikas riik, aga sellise teemaga viivitada on lausa piinlik.»

Perede ja üksikvanemate toetus olema Lensini hinnangul üks valitsuse prioriteete, mille pealt kokku hoida ei tohiks. «Mõelgu kas või selle peale, et üksikvanemad on sunnitud minema Eestist mujale tööle ja need lapsed kasvavad ilma vanemateta, sest siin ei saada hakkama,» rääkis ta. «See kõik on absurdne. Perekonnad on laiali – vanemad on lastest eemal, igatsus, mure –, see on psühholoogiliselt väga raske kõigile.»

Foto: elu24.ee

Seltskonnadaami sõnul on üldse veider, Eesti lapsi ja nende vanemaid puudutavates küsimustes on valitsejatel nii raske üksmeelele jõuda. «Teemad, mis puudutavad üksikvanemate toetust, peaksid olema esmajärjekorras vastu võetud ilma ühegi läbirääkimiseta. Mida siin üldse arutada on?» küsis Lensin.

Lensini sõnul on tal väga kahju meie enda inimestest, kes proovivad tegelikult ju kasvatada uusi tublisid Eesti kodanikke. «Lõpuks nad lihtsalt löövad käega ja saavad aru, et riik neid ei aita,» leidis naine.

Pikemalt Pealinna portaalist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles