Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Mida süüa, kui kurk on valus?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Foto: Vida Press

Talv veel kestab ja gripihooaeg on täies hoos, mille tõttu paljudel on lisaks nohule ka kurk valus ja köha.

Kuna valusa kurguga on raske neelata, siis soovitavad arstid süüa pehmeid ja palju vitamiine sisaldavaid toite, kirjutab Lifehack.

Banaan – see pehme ja magus vili sobib valusa ja käheda kurgu puhul hästi. Banaanis ei ole kurku ärritavat happesust ja libeda koostise tõttu läheb kergelt suust alla. Banaanist saab piisavalt C-vitamiini, kuid ka kaaliumi, mangaani ja kiudaineid.

Porgand – keedetud või aurutatud porgandid on lihtne ja pehme söök neile, kes valusa kurgu tõttu hästi neelata ei saa. Toores porgand võib olla kasulik, kuid seda on raskem neelata. Porgandis on lisaks C-vitamiinile palju antioksüdante.

Kerapuder – maitsemeelt hellitav soe kaerapuder ei kriibi haiget kurku. Kui panna pudrule veel banaanitükke, võid või magusat moosi, on maitse ja «kurgupaitus» veelgi täiuslikum.

Tagasi üles