Udo Dirkschneideri kontserdi erikülaline on Kanada metallegend Anvil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pressimaterjalid

Naistepäeva eelõhtul jõuab oma Euroopa tuuri raames taas Eestisse Udo Dirkschneider, kelle seekordse kontserdi muudab erakordseks fakt, et kontserdil esitab Udo oma bändiga viimast korda Accepti lugusid. Dirkschneideri Euroopa tuuri erikülaline on Kanadast päris metallegend Anvil, kelle esinemist on Eesti raskerokihuvilised siinmail pikkisilmi oodanud. Piletid Dirkschneideri 7. märtsi kontserdile Rock Cafes on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Torontos 1978. aastal moodustatud Anvilit on paljud kriitikud nimetanud thrash/speed metal stiili üheks suurimaks alustalaks. Bändi on saatnud nende karjääri jooksul palju ebaõnnestumisi - küll oli selleks halb plaadileping või halb management ning kahjuks on Anvil jäänud oma zanris teenimatult tahaplaanile. Tänaseks on bänd ilmutanud 15 stuudioalbumit ning neid on oma mõjutajatena nimetanud muuhulgas ka bändid nagu Megadeth, Slayer, Anthrax ja Metallica. 2008. aastal ilmus bändist dokumentaalfilm "Anvil! The Story of Anvil". Film sai kriitikutelt meeletud kiiduavaldused ning andis võimaluse Anvilil avada kontserte ansamblitel AC/DC ja Saxon. Lisaks tõi kõrgendatud huvi bändi vastu esinemiskutsed festivalidele Download, Loud Park ja Hellfest. Tänavu 26. veebruaril ilmub bändi järjekorras 16. album pealkirjaga "Anvil Is Anvil". Heavy-metali fänne hullutav miniatuurne Udo Dirkschneider on tõeline metali-ikoon, kelle tegemisi jälgivad põnevusega sajad tuhanded, kui mitte miljonid muusikasõbrad. Udo nimi kerkis metalimaailmas esiplaanile juba 1970. aastate alguses, kui tema eestvedamisel loodi legendaarne Saksa grupeering Accept, kust ta selle kõrgaegadel skandaalselt lahkus, et luua stiililt sarnane, kuid siiski täiesti uus bänd - U.D.O. Metalmuusika ikoon Udo Dirkschneider esitab veebruaris alanud tuuril igihaljaid Accepti lugusid veel viimast korda. Arvatavasti üks Saksa metalmuusika suurimaid ekspordiartikleid on olnud äratuntav just Udo hääle järgi - rockmuusika huvilised teavad unepealt Accepti aegumatuid hitte nagu „Princess Of The Dawn“, „Balls To The Wall“ ja „Metal Heart“. Pärast käimasoleva tuuri lõppemist ei esita Udo Dirkschenider oma bändiga U.D.O. enam kontsertidel Accepti lugusid, vaid keskenduvad kontsertidel oma lugudele. Piletid Dirkschneideri kontserdile hinnaga alates 36 EUR on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Kontsert on vanusepiiranguta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles