Mees sai vigaste sõrmede asemele varbad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ühendkuningriigis sai vigaste sõrmedega sündinud mees nende asemele varbad, mida on sama lihtne kasutada nagu sõrmi.

Arstid diagnoosisid Richard Stottil kohe pärast sündi Poola sündroomi, mille puhul sõrmed või ka varbad ei ole täielikult välja arenenud, edastab Daily Mail.

Inglasel peaaegu puudusid vasakul käel sõrmed, olid vaid nukid.

Talle tehti aastate jooksul 15 operatsiooni, mille käigus talle opereeriti ta jalgadelt võetud kaks varvast sõrmede asemele. Seega on ta mõlemal jalal neli, mitte viis varvast.

Ta sai vajalikud sõrmed, et ka vasak käsi töötaks nii nagu peab ning ta elukvaliteet paranes märgatavalt.

Mehe sõnul on ta puue aidanud näitlejakarjäärile kaasa ja ta saab oma ebatavalise käe abil paremini kehastada näiteks küürakat kuningat Richard III kui ka koletisi.

Stott lisas, et koolis talle sõrmede puudumine suuri probleeme ei tekitanud, ta suutis isegi kehalise kasvatuse tunnis kõik kaasa teha.

Pärast keskkooli edukat lõpetamist suundus ta õppima Manchesteri Ardeni teatrikooli, mille samuti lõpetas hästi. Kuid kui ta pidi lavale astuma algasid probleemid, sest ta häbenes oma vigast kätt.

Siis aga võttis julguse kokku ja selgitas, et ta käsi on vigane ning sellest võib isegi kasu olla.

«Sain lavastuses «Kaunitar ja koletis» Koletise rolli just vigasele käele ehk mu puue andis mulle tööd,» muigas mees.

Poola sündroomi, mille puhul esineb nii ebatavaliselt lühikesi sõrmi, väärarenguga sõrmi kui kahe sõrme kokkukasvamist, esineb iga 20 000 sünni kohta ühel juhtumil.

Ei ole täpselt teada, miks seda on meestel rohkem kui naistel, kuid oletatakse, et seda võib põhjustada looteea halb verevarustus.

Inglase sõnul ei julgenud ta oma elukaaslasele, Cambridge´i ülikooli rakuteadlasele Lorianale nende esmakohtumisel oma vigast kätt näidata ega sellest rääkida, arvates et naine hakkab teda põlgama. Ilmnes, et naist mehe puue ei häirinud ja nüüdseks on nad koos olnud viis aastat.

Varvastest sõrmed aga muutsid ta käe «apetiitsemaks» ja elu kergemaks.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles