Vabaduse väljakul avatakse maailmakuulus pimenäitus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AHHAA näitusel saab minna ka paadiretkele Tallinna lahele.
AHHAA näitusel saab minna ka paadiretkele Tallinna lahele. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Sel laupäeval, 18. detsembril avab teaduskeskus AHHAA Tallinnas publikule kuulsa ja kummalise näituse “Dialoog pimeduses”, mida on külastanud üle maailma umbes kuus miljonit inimest 30 riigis, kuid näinud pole seda veel keegi.

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 esitletava näituse “Dialoog pimeduses” idee autoriks on Andreas Heinecke Saksamaalt. Külastajad juhatatakse põnevasse keskkonda pilkases pimeduses, kus turvatunde loob giidide sõbralik toetus ning julgustus. Näitusel töötavad erikoolituse saanud pimedad giidid, kellele pimedus on igapäevane ja arusaadav olukord. Siin vahetuvad tavarollid: nägijad vajavad nüüd pimedate abi ja mitte vastupidi.

Kümnetes maailma linnades on juba loodud oma pidevalt tegutsev pimenäitus. Tallinnas AHHAA näitusel saab kultuuripealinna aastal mereäärsetele lugudele kohaselt jalutada Kadrioru pargis, osaleda seikluslikul paadiretkel Tallinna lahel ja vestelda mugavas pisikeses kohvikus.

Näituse ülespanekul olid INTERREGI projekti toetusel abiks paarkümmend noort vabatahtlikku nii Eestist kui ka Rootsist ja Lätist, et luua Tallinna südames eripärane ja rikkalik helide, lõhnade, puudutuste ja liikumiste maailm.

Näitus jääb avatuks terveks Euroopa kultuuripealinna aastaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles