Sarja «Klass: elu pärast» 6. osas teeb kaasa Afganistani sõjaveteran

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV seriaali "Klass: elu pärast" võtted Kaberneemes.
Pildil vasakult: Triin Tenso ja Ilmar Raag.
ETV seriaali "Klass: elu pärast" võtted Kaberneemes. Pildil vasakult: Triin Tenso ja Ilmar Raag. Foto: Raigo Pajula

Sel laupäeval ETV sarja «Klass: elu pärast» kuuendas osas «Tingimisi vabadusekaotus» teeb kaasa Afganistani sõjaveteran, kes on nüüd jälle sõjaväljal tagasi, praegu Iraagis - Riho «Kurikas» Kurisoo. Ta mängibki just Afganistani veterani, tõsiselt haavata saanud ja pooleldi halvatuks jäänud Markus Lehestikku.

«Kuuendas osas osaleb ka Mihkel Kärmas - tema mängib menusaate «Pealtnägija» ajakirjanikku Mihkel Kärmast, kes küsitleb ratastooli jäänud poissi,» selgitas produtsent Gerda Kordemets päris-elu põimumist sarja tegevustikuga.

Kuuenda osa peategelane Toomas (Joonas Paas) on aga üks endistest koolikiusajatest. Poiss, kelle teod viisidki lõppude lõpuks välja koolitulistamiseni. Toomas oli filmis teiste käsualune, rumalavõitu käsutäitja, kelle üle valitsesid halli kardinalina Paul ja emotsionaalse ässitajana Anders. Toomas saab tulistamises saatuslikult haavata. Ime läbi õnnestub tal teda kõhtu tabanud kärbikulasust küll toibuda, kuid ta peab veetma oma ülejäänud elu ratastoolis.

Seekordse osa probleemistik läheb algsest - koolivägivalla ja -tulistamise - temaatikast pisut kaugemale. Kas ja kuidas on noorel mehel võimalik leppida eluks ajaks ratastooli jäämisega? Kas ta on vastassoo jaoks endiselt veetlev? Kuidas suudavad vanemad leppida oma lapse raske puudega?

«Konsultantideks olid kuuendas osas kolm edumeelset ratastoolipoissi - Jüri Lehtmets, Karl Neilinn ja Tauno Terve. Mehed, kes on nüüd juba traditsiooniks saanud suurürituse Party On Wheels algatajad. Lisaks nendele aitasid meid palju Marke Teppor ja Liina Raus Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusest,» ütles Kordemets.

Laupäeva hilisõhtul, algusega kell 23.05 räägitakse Vikerraadio otsesaates «Klass: elu pärast», kuidas muudab liikumispuue inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles