Pärnus näeb igavusest sündinud kujundeid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pärnitsa maal.
Mikk Pärnitsa maal. Foto: Erakogu

Reedel, 17. detsembril kl 20 avaneb Pärnu kesklinnas avatakse J. Barbaruse nimelises kontrakultuuri keskuses Mikk Pärnitsa isikunäitus “Psühh”.

Keskuse inimhingede inseneri Toomas F. Aru teatel koosneb Pärnu kirjaniku Mikk Pärnitsa maalinäitus üheksast õlimaalist, mis on inspireeritud psühhedeelikast, geomeetriast ja igavusest.

“Kirjutamise kõrvalt ülejäänud loometegevuse viljadest õide puhkenud õlimaalid sisaldavad endas pentagramme, siiruviirulisi kujundeid ja lainelisi jooni ning seda kõike punase-musta värvigamma raames,” rääkis Aru. “Kujutised sisaldavad endas hüpnootilisi, geomeetrilisi kujundeid ja lauseid.”

Maalid valmisid enda lõbuks kirjatöö kõrvalt. Et Pärnits realistlikke objekte kujutada ei oska, keskendus ta kolmnurkade, siiruviiruliste joonte, pallide ja täppide kombineerimisele.

Aasta jooksul valminud taiesed on maalitud puuvillast lõuenditele, kuigi Pärnitsa suurim teos (3x5 meetrit) asub tema toa seinal ja selle valmimine võttis aega pool aastat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles