Lee Harvey Oswaldi kirstu eest maksti üle 87 000 dollari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Harvey Oswaldi kirst
Lee Harvey Oswaldi kirst Foto: SCANPIX

USA presidendi John Kennedy mõrvari Lee Harvey Oswaldi kirstu eest maksti oksjonil  üle 87 000 dollari.

Kirstu pani oksjonile USAs Texases asuva matusebüroo omanik, kes sai selle kirstu Oswaldi perekonnalt, kirjutab The Telegraph.

Kirstu uus omanik käis selle eest välja 87 469 dollarit, summa sees on ka käibemaks.

«Kõik, mis puudutab president Kennedyt või tema mõrva, läheb hästi müügiks,» lausus Californias Santa Monicas tegutseva oksjonimaja esindaja Nate Sanders.

Sanders ei avalikustanud kirstu ostnud isiku nime. Ta lisas, et kahe isiku vahel tekkis lausa pakkumisvõistlus, mis kestis viimaste minutiteni.

Oswald arreteeriti 1963. aastal pärast president Kennedy mahalaskmist. Kaks päeva pärast seda lasi ööklubiomanik Jack Ruby politseinike kaitse all olnud Oswaldi maha.

1981. aastal kaevati Oswaldi surnukeha uurimiseks üles, kuna väideti, et tema asemel on maetud keegi teine. Kirst, milles ta oli, jäi matusebüroo omanikule Allen Baumgardnerile. Oswald maeti Texases Fort Worthis asuvale Rose Hill Memorial Burial Parki surnuaiale tagasi uues kirstus.

Oswaldi esialgne kirst on niiskuse tõttu kannatada saanud, metallosad roostetanud ning sees olnud siidriie ära mädanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles