Argentina peapiiskop: jõuluvanal ei ole jõuludega midagi pistmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina peapiiskop: jõuluvanal ei ole jõuludega midagi pistmist
Argentina peapiiskop: jõuluvanal ei ole jõuludega midagi pistmist Foto: SCANPIX

Argentina peapiiskop Fabriciano Sigampa tekitas missal hämmeldust teatega, et jõuluvanal ei ole jõuludega midagi pistmist ning ta on lihtsalt punasesse riietunud paks vanamees.

Sigampat vihastas see, et Resistance`is oli katedraali lähedale püstitatud jõuluvanakontor, kirjutab iltasanomat.fi.

Sigampa sõnul on jõulude puhul tegemist Jeesuse sünni tähistamisega, millega ei ole kommertslikul jõuluvanal mitte mingisugust seost.

«Lastele tuleb selgitada, et mitte jõuluvana ei too kinke, vaid need saadakse vanemate ja Jeesuse abil,» lausus peapiiskop.

Piiskop rääkis ka lapsest, kellega ta rääkis jõulude mõttest. Väike poiss oli öelnud, et jõulud tulevad tema koju siis kui tehakse jõulukooki.

«Sellele lapsele ei ole vanemad õpetanud, et jõulud on eelkõige Jeesuse püha,» nentis Sigampa.

Kiriku juurde püsti pandud jõuluvanakontor on heategevusüritus. Jõuluvana jagas seal kingituse vaestest peredest pärit lastele.

Korraldajad muutsid pärast kirikuisa kriitika alla sattumist ettevõtmise nime. Nüüd on see jõulumaja ja kingitusi ei jaga enam punases rõivas jõuluvana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles