Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskvartett laulab Viljandis

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskvartett annab pühapäeval pärimusmuusika aidas jõulukontserdi.
Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskvartett annab pühapäeval pärimusmuusika aidas jõulukontserdi. Foto: Kaupo Kikkas

Pühapäeval, 19. detsembril kell 16 toimub Viljandi pärimusmuusika aidas Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskvarteti jõulukontsert.

Mullu sügisel heategevuslikul kontserdil „Jõulupäike” esimest korda publiku ette astunud kvartetis laulavad Filharmoonia kammerkoori säravad tenorid-bassid Henry Tiismaa, Raul Mikson, Rainer Vilu ja Kaido Janke.

Kvarteti eestvedaja ja lugude seadja Kaido Janke lausus, et idee meeskvartett luua tekis mitu aastat tagasi. „Paraku ei ole kammerkoori tiheda töögraafiku kõrvalt lihtne leida aega ja energiat teises kollektiivis osalemiseks. Vaatamata sellele on idee teoks saanud ja siin me nüüd oleme.”

Kaido Janke tõdes, et kvartett on veel suhteliselt tundmatu ja Viljandis esineb see esimest korda.
„Võib öelda, et eeloleva kontserdi teeb meile eriliseks tõsiasi, et pooled kvarteti liikmetest on mulgid ning kodupublikule on alati hea meel esineda,“ rääkis Janke. „Et on jõuluaeg, siis on meiegi kavas kaunid jõululaulud. Lisaks kõlavad kontserdil tuntud teosed meeskooride repertuaarist ning seaded armastatud kergemuusikapaladest,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles