Video:sotsiaalmeedias levivad fotod ei ole sellised, millisena nad esmapilgul paistavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanlanna Anja Ringgren Lovén toitmas nõiaks kuulutatud last
Taanlanna Anja Ringgren Lovén toitmas nõiaks kuulutatud last Foto: Facebook

Sotsiaalmeedias levivad fotod, millel on näha valget naist toitmas tumedanahalist nälginud last ja hiljem teda süles hoidmas ning arvati, et tegemist on näljapiirkonnas elava lapsega.

Hiljem selgus, et pildi taga oli hoopis teine lugu, sest tegemist oli Nigeerias nõiaks kuulutatud ja kogukonnast väljaheidetud lapsega, edastab news.com.au.

Poisi, kes sai nimeks Hope, elu päästis taanlannast humanitaartöötaja Anja Ringgren Lovén, kes soovis pildijagamisega näidata, et Aafrika põliskogukondades ollakse väga ebausklikud.

Lovén on heategevusorganisatsiooni African Children´s Aid Education and Development Foundation, mille eesmärgiks on päästa Nigeerias nõiaks kuulutatud lapsi, kes kogukonnas on põlu all ja kes tahetakse surnuks näljutada.

Taanlanna sõnul on Nigeeria maakogukondade elanikud väga ebausklikud ja tavaliselt on lapse vanemad need, kes arvavad, et nende laps võib olla nõid või kurjast vaimust vaevatud.

Kui vanemad jätavad lapse enda juurde, siis võivad ülejäänud külaelanikud nad kas ära lintšida või isegi tappa.

Lovéni teatel koolitab ta kohalikke, et lapsed on erinevad, nad kasvavad erinevalt ja lapsi võivad tabada mitmed haigused, mis on normaalne elu osa, mitte nõidus.

Taanlanna pani päästetud Hope`i pildi Facebooki ja sai palju tagasisidet.

«Nigeerias süüdistatakse tuhandeid lapsi nõiaks olemises ja nõidumises, neid piinatakse ja tapetakse. Ma müüsin kogu oma vara, et neid lapsi aidata ja kaitsta,» selgitas heategija.

Ta lisas, et andis päästetud poisile nimeks Hope (Lootus), kuna ta jäi ellu ja kehastab lootust.

Laps on nüüdseks kosunud ja elab Lovéni organisatsioonis töötavate inimeste juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles