Galerii: valiti Eesti kõige tervislikum talveküpsetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kõige tervislikumaks talveküpsetiseks valiti Veski Mati täistera rukkijahust šokolaadikook!

Foto: Veski Mati

Võitja valiti välja kodukokkade saadetud retseptide seast.

“Eesti perenaised on meisterlikud küpsetajad ja konkursile saadeti põnevaid retsepte odrajahu karaskitest ja tatraküpsistest kuni täistera rukkijahust šokolaadikoogini,” tunnustas Veski Mati turundusdirektor Heikki Põhi osalejaid.

Foto: Veski Mati

Võitjaks kuulutatud Salapärases šokolaadikoogis kasutati täistera rukkijahu, riivitud toorest peeti ja tumedat šokolaadi.

“Osalejad olid väga leidlikud nisujahu kõrval tervislikumaid jahusid kasutades ja võitnud kook maitses eriti hõrgult,” sõnas žürii liige, kohvikupidaja ja kokaraamatute autor Angeelika Kang. Teisele kohale jõudis mitmevilja jahuseguga Tervislikum pohlakook ja kolmandale maitsvad tatraküpsised.

Foto: Veski Mati

Oma nägemuse tervislikest talveküpsetistest esitas ka Angeelika Kang.

“Püüdsin vältida nisujahu ja suur avastus on maisi- ja riisijahu, millest valmistasin gluteenivaba sibulapiruka, teine põnev lemmik on kartulihelbed, millest saab suurepärased soolased pätsid suupisteks,” rääkis Kang. 

Foto: Veski Mati

Kõige populaarsem oli osalejate seas Veski Mati Eriti hea nisujahu, mida kasutati tihti ka koos täistera nisujahuga, teisel kohal riisijahu ning kaerajahu.

Palju kasutati ka tatrajahu, odrajahu ja  loomulikult rukkijahu. Teraviljades, seega ka jahus, on palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale, mis kõik meie organismile vajalikud on.

Foto: Veski Mati

Konkursi võitjad saavad auhinnaks kastitäie 15 erineva Veski Mati jahuga ja personaalse koolituse Angeelika Kangi koduköögis, samuti avaldatakse parimad retseptid Veski Mati retseptiraamatus koos Angeelika Kangi viie tervisliku retseptiga.

Foto: Veski Mati

Võiduretsept:

Salapärane šokolaadikook

Autor: Monika Reinberg

3 muna

150 g rafineerimata suhkrut

¼ tl soola

100 g sulatatud tumedat šokolaadi

50 g purustatud pähkleid

100 g Veski Mati täistera rukkijahu

1 tl küpsetuspulbrit

100 g sulatatud võid

250 g toorest peenelt riivitud punapeeti

2 sl naturaalset kakaopulbrit

Vahusta munad suhkru ja soolaga. Sega juurde sulatatud või ja šokolaad. Sega hulka küpsetuspulbri ja rukkijahu segu. Viimasena lisa pähklid ja riivitud peet. Sega ühtlaseks ja vala võitatud vormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Peale võib soovi korral teha kakaoglasuuri. Mõnus mahlane amps ka peedipõlgurile.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles