Disney On Ice saabus Tallinnasse, Saku Suurhallis alustati jää paigaldamist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disney On Ice, ettevalmistused
Disney On Ice, ettevalmistused Foto: promo

Juba sellel nädalal, 11. – 14. veebruaril etendub Tallinnas Disney On Ice maagilise juubelituuri jäälavastus. Kogu perele elamusterohket vaatemängu pakkuv Disney On Ice annab Tallinnas vaid viis etendust. Esietendus toimub juba neljapäeval, 11. veebruaril algusega kell 19:00.

Eile saabusid Eestisse jääetenduse trupiliikmed ja tehniline personal – kokku ligi 100 inimest, neist 50 on iluuisutajad. Etenduses osalevate artistide hulka kuuluvad 17 erineva riigi kodanikud vanuses 18-54 aastat. Disney On Ice jääshowdes osaleb ka palju tipptasemel spordikarjääriga tegelenud uisutajaid. Jääetenduse loojate sõnul otsivad nad alati lisaks uisutamiskunsti valdajaile just selliseid esinejaid, kellel mängitava karakteriga ka teatav sarnasus oleks. Et õppida selgeks ühe jäälavastuse kava, kulub uisutajail proovideks 1200 tundi.

Foto: promo

Eile said Saku Suurhallis alguse ettevalmistavad ning jääpaigaldusega seotud tööd. Jää pinnaga 900 ruutmeetrit katab kogu põranda, mis tagab suurepärase vaate ning võimaldab nautida maailmakuulsat jääetendust kõikidelt istekohtadelt.

Tallinna etenduste jaoks vajalikud liikuvad dekoratsioonid ning heli- ja valgustehnika tuuakse Tallinnasse 18 suure rekkaga. Nii näiteks on valgustrassi pikkuseks 25 meetrit, erinevate seadmete ühendamiseks show tarbeks pannakse Saku Suurhalli kokku 13 kilomeetrit kaableid ja ligi 170-st ühikust koosneva valguspargi juhtimiseks kasutatakse nelja arvutit. Shows on kasutusel ka üle 300 heliefekti, 40-st suurest kõlarist koosneva helisüsteemi võimsus on 78 000 vatti. Jääetenduses kasutatakse ka pürotehnilisi efekte.

Sellel nädalal etenduva Disney On Ice maagiline juubelituuri raames viiakse lapsed ja nende vanemad reisima viimaste aegade edukaimast joonisfilmist “Lumekuninganna ja igavene talv” pärit Arendelle’i kuningriiki ning ühiselt külastatakse ka maagilisi paiku, mis on tuttavad filmidest “Lõvikuningas”, “Peeter Paan” ja “Väike Merineitsi”. Kokku uisutab, sooritab õhuakrobaatikatrikke, tantsib ja laulab Saku Suurhalli jääl sellel nädalal ligi 40 multikategelast, sealhulgas printsessid Elsa ning Anna, muhe lumemees Olaf, põhjapõder Sven, vapper lõvipoiss Simba, igavesti noor Peeter Paan, haldjas Tinkerbell ning Väike Merineitsi.

Tallinnas räägivad ja laulavad joonisfilmide lemmiktegelased tuntud eesti näitlejate ja lauljate häältega. Jäälavastuse tegelased panid eesti keeles kõnelema ja laulma teiste hulgas Hele Kõrve, Hanna-Liina Võsa, Lauri Saatpalu, Priit Võigemast, Ülle Lichtfeld, Liisi Koikson, Dagmar Oja, Karol Kuntsel, Andero Ermel, Nele-Liis Vaiksoo, Mikk Jürjens,  Marika Vaarik, Katariina Ratasepp jpt. 

Etenduste ajakava:

Neljapäeval, 11. veebruaril

kell 19.00 (uksed avatakse 18.00)

Reedel, 12. veebruaril

kell 19.00 (uksed avatakse 18.00)

Laupäeval, 13. veebruaril

kell 11.00 (uksed avatakse 10.00)

kell 15.00 (uksed avatakse 14.00)

Pühapäeval, 14. veebruaril

kell 11.00 (uksed avatakse 10.00)

Disney On Ice – Maagiline Juubelituur jääetenduse pikkuseks on kaks tundi (koos vaheajaga).

Piletid jääetendustele hinnaga alates €19 on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles