Süvamuusikasari jätkub taas jaanuarikuus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Süvamuusikagurmaanide kohtumispaigaks kujunenud Pärnu ooperi kontserdisari “Abonement 007” jätkub kohe pärast aastavahetust, 2. jaanuari lõunatunnil Pärnu raekojas.

Kokku 18 kontserti hõlmava kevadhooaja avakontserdil tõlgendab Repoo Ensemble Johann Sebastian Bachi kultusteost “Muusikaline ohver”, mis on kirjutatud valgustusajastu väljapaistva monarhi, Preisi kuninga Friedrich II tellimusel.

Repoo Ensemble’i interpretatsioon on tulevikku vaatav: kasutusel on elektroonilised instrumendid ja arvutiga genereeritud heli.

Jaanuari kolm järgmist pühapäeva on seotud Pärnu nüüdismuusika päevadega.

9. jaanuaril esitab pianist Kadri-Ann Sumera Vene muusikalise futurismi suurkuju Aleksander Mossolovi teoseid.

16. jaanuar viib kuulaja müütide maailma. Sopran Kai Kallastu ja tšellist Aare Tammesalu esitavad Sri Lanka päritolu Inglise helilooja Sohrab Udumani, Pärnuga tihedalt seotud Saksa päritolu Eesti helilooja Hans-Gunter Locki ning šveitslase Jürg Wyttenbachi loomingut.

23. jaanuaril esitab ansambel U Itaalia futurismist mõjutatud nüüdismuusikat. Jaanuar lõpeb barokses raamis: 30. jaanuaril mängivad tšellistid Aare Tammesalu ja Johannes Sarapuu barokiajastu muusikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles