Esimesel jõulupühal helisevad kellad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellade ansambel Arsis.
Kellade ansambel Arsis. Foto: Elmo Riig / Sakala

25. detsembri õhtul toimub Pärnu Eliisabeti kirikus Arsise kellade ansambli jõulukontsert, kaasa teeb kitarrivirtuoos Kanadast.

Tänavu osaleb Arsise kellade ansambli traditsioonilisel jõuluesinemisel üks maailma tunnustatumaid klassikalise kitarri virtuoose Rémi Boucher Kanadast.

Arsis on oma tegevusajal esinenud paljude Eesti muusikute ja kollektiividega. Klassikalise kitarri ja käsikellade koostöö on aga ainulaadne.

Rémi Boucher on paljude rahvusvaheliste konkursside, auhindade ja stipendiumide võitja. Võrratu mängutehnikaga muusik on ette kandnud üle kümne maailma tuntuma kitarrikontserdi, sealhulgas spetsiaalselt endale kirjutatud teoseid. Boucher on hinnatud pedagoog, töötades Kanadas Québeci konservatooriumis.

Jõulukontsertidel Haapsalus, Tallinnas, Pärnus, Viljandis ja Tartus kõlavad ühisesituses tuntud klassikalise muusika palad Bachi, Fauré ja Caccini sulest.

Samuti kuuleb sooloetteasteid nii Boucher’ kui Arsise kellade ansambli esituses. Kaasa teevad Arsise noorte kellaansamblid. Kontserte juhatab Arsise kunstiline juht ja dirigent Aivar Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles