Algas tänavuste Oscarite ennustusvõistlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas tänavuste Oscarite ennustusvõistlus, Chris Rock
Algas tänavuste Oscarite ennustusvõistlus, Chris Rock Foto: promo

Forum Cinemas ootab kuni 28. veebruarini kõiki filmisõpru oma teadmisi proovile panema ning ennustama 2016. aasta Oscari laureaate.  

Kõik filmihuvilised saavad osaleda Forum Cinemase iga-aastasel Oscarite ennustusvõistlusel ja pakkuda laureaate kokku 24 kategoorias. Los Angeleses tänavu 88. korda toimuva Oscarite gala võitjad selguvad Eesti aja järgi 29. veebruari varahommikul.

Forum Cinemase kodulehel toimuva ennustusvõistluse peaauhinnaks on kinogurmaanide rõõmuks välja pandud aastane kinokaart, millega võitja saab 100 korda tasuta kinos käia. Võitja kuulutatakse välja 1. märtsil Forum Cinemase kodulehel.

Eestimaalased on Oscarite väljaselgitamisele aktiivselt kaasa elanud juba mitu viimast aastat, mille üheks põhjuseks on kodumaiste filmide suur rahvusvaheline edu. Eelmisel aastal nomineeriti parima võõrkeelse filmi Oscarile Zaza Urušadze lavastatud Eesti-Gruusia draamafilm «Mandariinid» (2013) ning sel aastal valiti Eesti-Soome-Saksa koostööfilm «Vehkleja» (2015) Oscari samas kategoorias 9 parima hulka.

Foto: Liis Treimann

Oscar on 1929. aastast Ameerika Ühendriikide poolt väljaantav filmiauhind. 88. Oscarite gala toimub 2016. aasta 28. veebruaril Los Angeleses Dolby kontserdimajas. Tänavu juhib galat Ameerika koomik ja filminäitleja Chris Rock. Enim Oscareid võitnud filmid on 11 auhinnaga «Titanic» (1998), «Ben-Hur» (1960) ja «Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek» (2004).

Tänavuste Oscari kandidaatide lemmikute poolt saab hääletada SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles