Alari Kivisaar: Margus Turu oli mees, kes mõtles suurelt ja pani täiega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Turu
Margus Turu Foto: Kanal 2

Kanal 2 saates «Pöörased üheksakümnendad» meenutati selle hullumeelse kümnendi kõige märgilisemat niiditõmbajat. Margus Turu oli lähedaste sõnul tohutu haardega ärimees, kelle siitilmast lahkumisega lõppes ka üks ajastu.

Legendi kohaselt paistis Margus Turu tuuride ajal alati päike ja kõik tema artistid müüsid nagu kuld. Tänane «Pöörased üheksakümnendad» räägibki lahti Margus Turu fenomeni. Oli tegemist ju mehega, kes on Eesti muusika-ajalukku talletanud nii uhked suvetuurid kui ka mitmed toonased bändid.

«Margus Turu oli nagu Donald Trump. Ta mõtles suurelt ja pani täiega,» iseloomustab Alari Kivisaar meest, kelle ideed ja energia on tänini paljude jaoks ületamatud. Ajastu vaimu tabanud Turu oli üks esimesi, kes hakkas artiste tootma ja oli nii kõva müügimees, et isegi oma sünnipäevale suutis sponsorid leida.

Mihkel Smeljanski sõnul oligi Margus Turul rahaga omapärane suhe – seda tuli, aga ka läks meeletult. Legendiks on saanud ka Margus Turu auto pagasnik, kus leidus kõike, sh sööki-jooki, raha ja riideid. Piiritu lahkuse kõrval oli Turu iseloomus aga ka tumedamaid noote.

«Kõigil läksid silmad suureks ja käed-jalad hakkasid värisema,» meenutab Smeljanski, mis hakkas juhtuma siis, kui Margus Turu sisenes restorani.

Margus Turule pühendatud saates meenutasid 90ndate meelelahutuse võrdkujuks muutunud ärimeest mitmed temaga koos töötanud meelelahutajad nagu Peeter Oja, Jaagup Kreem, Aarne Valmis, Alari Kivisaar ja Mihkel Smeljanski.

Vaata Kanal 2 saadet:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles