Saksa teismeline saab järvest leitud kullakangi endale jätta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullakang. Pilt on illustreeriv
Kullakang. Pilt on illustreeriv Foto: Vida Press

Saksamaal leidis teismeline tüdruk Baierimaal Alpides asuvast Königi järvest möödunud suvel kullakangi, mille ta saab endale jätta, kui omanikku sellele ei leita.

Põhja-Reini-Westfaalist pärit 16-aastane tüdruk oli Baieris 2015. aasta augustis, kui talle jäi järves ujudes silma helkinud objekt, edastab The Local.

Ta andis leiu Berchtesgadeni  politseile, kes lasi selle väärtuse ära hinnata. Ilmnes, et see on 15 000 eurot.

Politsei otsis kullakangi omanikku, kuid teda ei ole leitud. Saksamaa seaduse järgi saab leidja leitud objekti endale jätta, kui sellele omanik ei ole poole aasta jooksul talle kuuluvale järele tulnud.

Kuna kuus kuud on möödunud, siis suure tõenäosusega on kullakang tüdruku oma ehk temast saab ootamatult üsna jõukas noor naine.

Politsei sõnul oli juba alguses selge, et nad ei pruugi leida kullakangi algset omanikku. Kaua aega järvepõhjas olnud kangilt on sinna graveeritu osaliselt kadunud ja selle tõttu algse päritolu kindlaks tegemine keeruline.

Königi järve ääres on pikka aega liikunud jutud, et sellesse järve on peidetud natside aare. Järv asub natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri kunagisest suveresidentsist Berghofist vaid kolme kilomeetri kaugusel.

Saksa politsei teatel ei pärine kullakang natsiajast, vaid märgatavalt hilisemast perioodist.

Pärast tüdruku leidu saatis politsei oma sukeldujad järvepõhja uurima, kuid rohkem midagi väärtuslikku ei leitud.

Kust see kullakang pärineb, on seni mõistatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles