Uus tarantliliik sai nime kantrilegendi Johnny Cashi järgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aphonopelma johnnycashi
Aphonopelma johnnycashi Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide bioloogid avastasid Californiast uue tarantliliigi, millele anti nimi legendaarse kantrimuusiku Johnny Cashi järgi.

Aphonopelma johnnycashi teadusnimetust kandva liigi isendid on enamjaolt musta värvi, meenutades sellega Cashi, kellele meeldis musta värvi rõivaid kanda, edastab Yle.

Nimetatud liik on üks 14 ämblikuliigist, kelle bioloogid avastasid USA lõunaaladelt paar aastakümmet kestnud uuringute käigus.

Uurimisrühma kuuluva bioloogi Chris Hamiltoni sõnul on ta Johhny Cashi muusika suur austaja ja selle tõttu talle meeldib tarantlile antud nimi.

Hamiltoni teatel elab Aphonopelma johnnycashi  Sierra Nevada mäestikust läände jäävatel aladel, kus on ka Folsomi vangla, kus Johnny Cash 1968. aastal vangidele esines.

USA teadlaste sõnul said nad ämblikeleidudega uusi andmeid Aphonopelma tarantlite kohta. Varasemate uuringute kohaselt elab Ameerika Ühendriikides rohkem kui 50 Aphonopelma tatrantaliliiki, kuid nüüdseks on teada, et osa liike olid ekslikult jagatud mitmeks alamliigigiks, kuigi nad seda ei olnud.

Hamltoni ja ta kolleegide uuring näitas, et USAs on 29 Aphonopelma tarantliliiki, millest 14 on uued liigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles