Galerii! Avati suure publikumenu pälvinud Põhjamaade moeillustratsioonide näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Pärnu muuseumis möödunud aastal Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis ja Tbilisi Kaasaegse Kunsti muuseumis eksponeeritud rahvusvaheline ning suurt publikuhuvi pälvinud näitus “Uus Põhjamaade moeillustratsioon II”, mis püüab avada selle omanäolise kunstižanri kordumatut värvikust ja positsiooni tänapäeva moemaailmas. 

Unikaalne väljapanek tutvustab 21 kaasaegse Eesti, Soome, Rootsi, Norra ja Taani moeillustraatori loomingut. Näitus annab ülevaate värvikamate illustraatorite kunstilisest lähenemisest ja ka nende kommertslikus võtmes töödest.

Näitusel osalevad moeillustraatorid Marju Tammik, Anu Samarüütel, Britt Samoson ja Kätlin Kaljuvee Eestist, Laura Laine, Annu Kilpeläinen, Riikka Sormunen ja Jarno Kettunen Soomest, Cecilia Carlstedt, Stina Persson, Daniel Egneus, Sara Andreasson ja Liselotte Watkins Rootsist, Naja Conrad-Hansen, Mia Marie Overgaard, Mads Berg ja Lisa Grue Taanist ning Esra Røise, Natalie Foss, Magnus Voll Mathiassen ja Hans Christian Øren Norrast.

Näituse loovjuht Toomas Volkmann näeb moeillustratsiooni maagiat selle paradoksaalsuses. “Olles ühelt poolt kaasaega peegeldav müügitugi, jääb see konservatiivselt kindlaks kogu euroopaliku joonistuskultuuri põhiväärtustele,” kirjutab ta näitust tutvustavas tekstis. Miks aga kõneleda just Põhjamaade moeillustratsioonist? “Ilmselt seepärast, et need kunstnikud on kehtestanud müüdi loojanatuurist, kes näeb ilu eemalt, pea maailma servalt, üldistades ajalist ja ajatut vaid joones,” põhjendab näituse kuraator.

Näitus jääb avatuks kuni 10. aprillini 2016. Tasub läbi astuda!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles