Raamatukogu kutsub näitusi kaema

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu keskraamatukogus on väljas viis uut kunstiväljapanekut, peale selle raamatunäitused osakondades ja harukogudes.

Keskkogu esimese korruse galeriis on väljas Pärnu kunstikooli täiskasvanud joonistuskursuslaste tööde näitus “Etüüdid”.

Pärnu kunstikoolis tegutsevatest täiskasvanute joonistuskursustest võtavad osa kunstihuvilised naised, kes soovivad kätt proovida, luues enda ümber värvide harmoonia ja esemete ning looduse kooskõla. Joonistushuviliste seltskonna toob kokku salapärane kunstimaailm ja meeldiv sõbralik õhkkond.

Kursust juhendab kunstnik Leili Voll. Kolme aasta vältel on Voll õpetanud vaatama värvide ja varjude mängu, andnud edasi kunstialaseid teadmisi. Tema juhendamisel saab julgust ja kindlust ning seda on näha töödeski.

Ester Teearu töötab Jänesselja lasteaias. Ta armastab joonistada loodust ning on loonud kauneid lillede ja loomade pilte. Tervise sanatooriumis igapäevast leiba teeniv Regina Keeman sai publiku preemia mais Pärnu muuseumi korraldatud joonistusvõistlusel “Minu tiiger”. Lilian Kivimägi töötab Ülejõe Selveris ning on jäädvustanud natüürmortides esemeid (pildil) oma varjude ja värvidega.

Igal pool meie ümber leidub ilu, kunstniku ülesanne on seda edasi anda nii, et see surelikele ilmseks muutuks, usuvad hobikunstnikud.

Näitust saab vaadata 5. jaanuarini.

Perioodikasaali galeriis on väljas Eesti Panga muuseumi näitus “Eesti krooni kavandid”.

Käesoleval näitusel saab esimest korda näha kõiki kavandeid, mis laekusid 1989. aastal väljakuulutatud Eesti kroonide ja sentide kujunduskonkurssidele. Näitus annab huvitava tagasivaate meie krooni algusaegadesse. Näitust saab vaadata 3. jaanuarini.

Esimese korruse galeriis on väljas veel Helle Hanseni keraamilised küünlajalad ja Silvia Pärna õlgedest jõulukaunistused, trepigaleriis aga Soome fotograafi Markus Varesvuo võrratu fotonäitus lindude elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles