Galerii! Miks paistavad Pärnu Kunstnike Maja akendest varbad?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas Andra Jõgise näitus “Kodus ja võõrsil”, mille kaudu klaasikunstnik ja poeet mõtiskleb tänapäeva projektipõhise elu üle. Paljudel töödel figureerivad tõepoolest varbad, nii kingades kui ilma.

Andra Jõgis (s 1989) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia klaasikunsti osakonna 2014. aastal. Alates 2010. aastast on ta osalenud näitustel nii Eestis kui ka Tšehhis, Soomes, USAs, Saksamaal ja Leedus. Lisaks on ta erinevate kunstiprojektide tõttu elanud viimastel aastatel väljaspool kodulinna Pärnut: Tallinnas, Providence-s, New York-is, Amsterdamis. See on pannud ta näitusel „Kodus ja võõrsil. Home and away“ mõtisklema tänapäeva projektipõhise (kunstiniku) elu üle, mis pillutab sind erinevatesse linnadesse tähtajaliselt elama. Kuhu aga jääb su kodu, kui sa elad kastide-kohvrite otsas ja mis saab sind ümbritesvatest inimestest, kui uued on „realiseerimis tähtajaga“ ja vanad ei jaksa sind vaid Skype´is näha?

Näitus koosneb skulptuuridest, instalatsioonidest ja fotodest. Põhiliseks materjaliks on klaas.

Näitus “Kodus ja võõrsil. Home and away” jääb Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas avatuks 27. veebruarini.

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles