Politseidetektiiv tõendab Loch Nessi koletise olemasolu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinik tõendab Loch Nessi koletise olemasolu?
Briti politseinik tõendab Loch Nessi koletise olemasolu? Foto: SCANPIX

Suurbritannias Essexis elava pensionil politseidetektiivi sõnul suudab ta tõendada, et kuulus Loch Nessi koletis on olemas.

Simon Dinsdale`i kinnitusel õnnestus ta isal Tim Dinsdale`il kuulus koletis filmilindile jäädvustada 50 aastat tagasi, kirjutab The Telegraph.

Dinsdale'i seenior oli Briti kuninglike õhujõudude lennukiinsener ja üks tuntumaid Loch Nessi koletise mõistatuse uurijaid. 1987. aastal surnud mees tegi oma eluajal 56 uurimisekspeditsiooni Loch Nessi järve äärde ning kirjutas sellel  teemal mitu raamatut.

Tim Dinsdale´i tehtud filmi uurisid ka kuninglike õhujõudude asjatundjad, kelle sõnul ei olnud vees liikunud objekti puhul tegemist paadi ega väikese allveelaeva, vaid tundmatu objektiga.

Simon Dinsdale´i kinnitusel on ta isa filmid autentsed ning ta tõendab seda.

«See kummaline olend oli 0,6 – 0,9 meetrit veest väljas, ta keha laius oli umbes 1,2 – 1,5 meetrit. Tegemist oli pruunikaspunase nahaga olendiga, kelle kehal oli ka heledam laik,» selgitas Dinsdale juunior.

Simon Dinsdale`i sõnul suudab ta politseinikuna lihtsalt vahet teha autentse ja võltsingu vahel.

«Mu silm on treenitud tõendusmaterjali otsima. Film on tõendiks, et Šotimaa järves elab midagi suurt ja kummalist,» selgitas endine politseiuurija.

Loch Nessi koletise legend sai hoo sisse 1933. aastal kui George Spicer nägi seda kummalist olendit. Spiceri kinnitusel oli tegemist ühe meetri kõrguse ja kaheksa meetri pikkuse loomaga.

Kõige kuulsama foto sellest olendist tegi Robert Kenneth Wilson 1934. aastal ning sellel on näha keset Loch Nessi mingit looma ujumas.

Aastakümnete jooksul on mitmel viisil püütud leida tõendeid kummalise olendi kohta, kuid midagi kindlat ei ole leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles