Värvikas seltskond toob jõulud südamesse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Jõulud südames" kontserte kuuleb kõikjal Eestis.
"Jõulud südames" kontserte kuuleb kõikjal Eestis. Foto: Madis Palm

Kolmapäeval jõuab Pärnu Eliisabeti kirikusse jõulutuur “Jõulud südames”, kus jõuluklassikat esitavad Birgit Õigemeel, Birgit Varjun ja Uku Suviste, keda saadavad viiuldajate ansambel Violina ja pianist Mihkel Mattisen.

“Oleme kava koostanud nii, et kuulajale oleks meie kontsert nauditav esimesest loost viimaseni,” rääkis Mattisen.

Muusikutel hea klapp

Birgit Õigemeelele on jõulud aasta ilusaim aeg. Et ta peres on säilinud traditsioonid, veedab neiu jõululaupäeva alati pereringis.

Õigemeel tuuritab jõulude ajal juba neljandat aastat.

“Seltskond on meil super ja sobime omavahel hästi,” rääkis Õigemeel Pärnu Postimehele. “Olen teinud natuke koostööd nende kõigiga varemgi, seega teadsin juba, et tegemist on väga toredate inimestega. Arvan, et see klapp, mis meil omavahel on, jõuab kuulajateni.”

Õigemeele teatel kõlab kontserdil jõuluklassika ja palju vähetuntud lugusid.

“Et osalen jõulukontserdil neljandat aastat, võtsin oma repertuaari kõik uued lood,” selgitas Õigemeel. “Duette ja ühislaule tuleb ning peale klaveri ja viiuli kõlavad kontserdil muud huvitavad pillid. Iga viimnegi lugu on valitud just selleks kontserdiks ja nagu kontserdi pealkiri ütleb, laulame südamest südamesse.”

Õigemeelel on pikaaegne koostöökogemus Uku Suvistega, kes osaleb ka tuuril “Jõulud südames”.

“Kaks aastat tagasi algas meie koostöö, kui lindistasime koos jõulualbumi “Ilus aeg”,” meenutas laulja. “Tore on koos musitseerida. Usun, et meie hääled sobivad kokku ja võib-olla on meie mõttemaailm mingil määral sarnane. Ja muidugi on Uku siiras ja soe inimene ning suurepärane laulja, koostöö temaga on suur rõõm.”

Suviste kiitis mõne nädala eest Pärnu Postimehe veergudel samuti tuurile kogunenud seltskonda.

“Meil on huvitav seltskond tuuril,” ütles Suviste. “Väga põnev on laulda kahe Birgitiga, kel mõlemal on väga huvitav tämber. Jõululaulud saavad uue kõla. Meil on Violina kaasas, nad annavad kontserdile värvi.”

Toetavad külaelu

Kontserdisari toetab Harjumaale Voose külla rootsiaegsesse kõrtsihoonesse ainulaadse multimeedia-ekspositsiooniga varustatud ja kultuuriliselt väärtusliku Eesti ajaloo hariduskeskuse loomist ning selle kaudu ühe Eesti küla taaselustamist.

MTÜ Voose Külaseltsi juhatuse liige ja Eesti ajaloo hariduskeskuse eestvedaja Tanel Talve tänas muusikuid maaelu arendamise eest.

Talve, kelle juured on Voosel ja kes viimased kümme aastat on olnud pühendunud küla edendamisele, usub endiselt elu võimalikkusesse maal.

“Olen näinud, kuidas inimesed olude sunnil on elu tulvil Eesti külast tasahilju lahkunud, majad tühjaks jäänud, maad müüdud, kadunud on koolid ja kauplused,” rääkis Talve. “Samal ajal olen näinud Voose elanike meeletut töötahet ja usku. Raskustele vaatamata usuvad inimesed, et Voose ei hääbu, vaid saab Eesti kaardil taas oluliseks paigaks, nagu oli aastatuhandeid tagasi Eesti kolme põhimaantee ristumiskohana.”

Tuuri esimene kontsert toimuski Voose rahvamajas.

“Voosele läksime juba päeval, kus meile korraldati saanisõit ja väike jõulune õhtusöök,” meenutas Õigemeel. “Kontsert võeti soojalt vastu, Voose rahvas oli südamlik ja muidugi olime selle üle väga õnnelikud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles