Tõusev täht White Lies esineb Eestis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
White Lies.
White Lies. Foto: promo

Viimasel ajal suurt edu nautiv briti alternatiivrokkbänd White Lies esineb tuleva aasta 17. aprillil Tallinna klubis Rock Café.

Gunnar Viese Rock Cafest märkis, et bänd sai alguse 2002. aastal kui loodi grupp Fear of Flying, mis omakorda 2007. aastal nimetati ümber ansambliks White Lies. Bänd tekitas meelega suurt meediahaipi kui hoidus viis kuud oma debüütesinemisest, ja kui see kord aset leidis, oli bändil plaadifirmasid jalaga segada kelle hulgast valida enda jaoks parim.

“Tahtsime, et esimene kontsert näeks välja uskumatu, kuulduks uskumatu ja et see oleks sõnaotseses mõttes täiuslik debüütesinemine,” lausus bäbdi trummar Jack Lawrene-Brown.

Singlite “Unfinished Business” ja “Death” avaldamine avas bändile uksed paljude tuuride ja festivalide esinemisteks Inglismaal ja Põhja-Ameerikas, sealhulgas peaesineja koht BBC Radio 1 Big Weekend’l ning esinemine 2009 NME Awards tuuril. Järgnenud singlid “To Lose My Life” ja “Farewell to the Fairground”. Debüütalbum “To Lose My Life...” nägi ilmavalgust eelmise aasta alguses ja see tõusis kiiresti edetabelitesse üle Euroopa.

White Lies on oma lühikese eluea jooksul saanud suhteliselt palju auhindu ja nominatsioone erinevates küsitlustes ning edetabelites. Bändi muusikat on tihtipeale võrreldud ansamblitega Joy Division, Editors ja Interpol.

Uus kauamängiv “Ritual” näeb ilmavalgust 17. jaanuaril 2011, albumi esiksingel “Bigger Than Us” on juba kuuldaval parimates raadiojaamades.

Lawrene-Browni kõrval moodustavad White Lies’i Harry McVeigh (vokaal, kitarr) ja Charles Cave (bass). Kontsertidel on abiks ka Tommy Bowen klahvpillidel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles