Nädalavahetus tuleb tegevusrohke

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gildis saab täna jõulukingitusi meisterdada, jõululaadale oodatakse järgmisel laupäeval, 18. detsembril.
Maarja-Magdaleena gildis saab täna jõulukingitusi meisterdada, jõululaadale oodatakse järgmisel laupäeval, 18. detsembril. Foto: Ants Liigus

Täna ja homme toimub Pärnus hulk üritusi, mis kannavad pühadeks ettevalmistamise meeleolu.

Peetakse mitu laata-turgu, mitmes kohas saab ise jõulukingitusi meisterdada ja esinemisi nautida.

Kauplemist ja meelelahutust

Täna 11-16 võib sammud seada Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse, kus toimub kolledži ja osaühingu Vaas&Vaas heategevuslik ühisettevõtmine: talvine suurpuhastusturg.

Tavaliselt on suurpuhastusturg kolledži õuel aset leidnud kevadel, kuid seekord korraldatakse turg talvelgi. Osalejaid on kirja pandud 135, mis on isegi rohkem kui kevadisel üritusel.

Suurpuhastusturul kaubeldakse kasutatud korralike asjadega, alateema on jõulukraam ja kingitused. Korraldajad propageerivad poeriiulite tühjendamise asemel taaskasutust: kink võib olla mõni tore vana raamat või vinüülplaat.

Turul toimuvad kingipakendite ja jõulukaartide meisterdamise töötoad, lastele joonistusnurk, võistlused ja mängud. Muusikat mängivad Pärnu DJd, esinevad tantsutüdrukud ja -poisid, söögi ja joogi eest hoolitseb kolledži kohvik. Ürituse raames kogutakse nii rahalisi annetusi kui koerte-kasside mänguasju, patju, tekke ja loomatoitu Pärnu kodutute loomade varjupaigale.

Täna samal ajal peab laata Pärnu vabakool, kus on jõulumüüke korraldatud kooli algusest peale, 1997. aastast. Kõikidele avatud kogu pere jõululaat toimub koolimajas kolmandat korda.

Müügiks pakutakse kodutehtud tooteid, jõuludekoratsioone ja omatehtud jõulukinke. Avatud on meisterdamis- ja teematoad suurematele ning mängunurk väiksematele lastele, üles astuvad vabakooli õpilased ning külalisesinejad Pärnu huvikoolidest, toimub peredevaheline jõulumäng, osaleda saab loteriis. Kohal on jõulutaat, pakutakse süüa-juua.

Heategevusliku müügi tulu läheb kooli ateljee sisustuse ostmiseks ja kooliraadio käivitamiseks.

Kolmas laat toimub täna ja homme Härma kaubahoovis. End on kirja pannud üle 150 kaupleja Eestist, Lätist ja Leedust. Lapsed saavad lustida batuutidel, saanisõitu teevad hobused ja pühapäeval kelgukoerad. Avatud on vaba lava, kus oodatakse esinema tantsijaid, lauljaid ja pillimehi.

Teeme ise kinke

Täna võib veel minna meisterdama töötubade päevale Maarja-Magdaleena gildi jõuluürituste sarja “Teeme ise jõulud” raames. Gildi meistrid aitavad jõulukingitusi valmistada nii lastel kui täiskasvanutel.

Päeva jooksul valmistatakse gildi kodades ehteid, nukke, ingleid ja päkapikke. Tegeldakse keraamika, viltimise, lapitöö, nahatöö ja trükkimisega. Valmivad küünlad, laternad, pilliroost jõulukroonid ja paberist jõuluehted. Töötoad on tasulised. Samal ajal toimuvad õlgehistöö ja klaasi õpitoad Punases tornis.


Täna ja homme

Laupäev, 11. detsember

Roheline laat 11-17 Hommiku 2a platsil.

Jõulumaa päkapikkude, kingituste ja esinejatega 11-18 Port Artur 2s.

Pärnu muusikakooli akordionistid kell 12 Pärnu Keskuses.

Pärnu muusikakooli mudilaskoor ja väikesed viiuldajad kell 12 Kunstide maja ärklisaalis.

Rein Laose teatristuudio noorte jõuluetendus lastele kell 13 keskraamatukogus.

Pärnu noorte puhkpilliorkester ja puhkpilliorkester Tartu kell 16 Eliisabeti kirikus.

Endla Murdi laulustuudio kontsert kell 17.30 Kunstide maja ärklisaalis.

Pühapäev, 12. detsember

Jõulumaa päkapikkude, kingituste ja esinejatega 11-16 Port Artur 2s.

Rahvaliku muusika kontsert kell 12 Tammsaare pst 11 päevakeskuses.

Huvikoolide päev 13-15 Port Artur 2 aatriumis.

Pärnu kammerkoor kell 14 Vana-Pärnu kultuurikeskuses.

Pärnu filharmoonia puhkpillikvintett kell 16 Pärnu raekojas.

Pärnu kammerkoor ja Agapella käsikellastuudio kell 16 Hansagümnaasiumis.

“Jõulud Räämal” kell 17 Nooruse majas.

Toomas Volli ja Anne Uusna laulustuudio noorte ühine jõulukontsert kell 17 kontserdimajas.

Pärnu naiskoor Linda ja naiskoor Kanarbik Kilingi-Nõmmest kell 17 Agapes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles