Meribel Müürsepp: olen tõmmanud internetist illegaalset muusikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meribel Müürsepp
Meribel Müürsepp Foto: Margus Ansu

«Olen küll tõmmanud internetist illegaalset muusikat,» tunnistas noor lauljatar Meribel Müürsepp.

Meribel ei ole illegaalse muusika tõmbamise poolt ega ka mitte sada protsenti vastu. «Vahel on vaja mõnda üksikut laulu ja selle jaoks ei läheks ma poodi tervet plaati ostma. Pigem kasutaksin iTunes'ist ostmise võimalust,» vahendas neiu sõnu Buduaar.

«USAs olles ostsin iTunes'ist ja see oli väga mugav,» jutustas ta ja tõdes, et kui Eestis oleks sama võimalus, telliks ta enamiku lugusid sealt.

Lauljatar arvab, et varastamine on pigem see, kui muusikat massiliselt alla laadida ja seda avalikus kohas esitada ilma autoritasusid maksmata.

«Ma ei arva, et kui näiteks ema ostab plaadi ja mulle pakuks ka see huvi, siis peaksin teise samasuguse plaadi ostma, sest kopeerimine on ju illegaalne,» sõnas laulja ja lisas, et tema finantsseisud ei ole nii suured, et jõuaks osta kõiki kuulamisväärseid plaate.

Artisti poole pealt vaadates arvab Meribel, et lugude tõmbamine on paratamatus ja karjääri alguses on see pigem reklaam, mis mõjub positiivselt.

Tulevikus on aga fännid nii ustavad, et tahavad vaid originaalplaati. «Need, kes illegaalse tõmbamisega raha teenivad, on loomulikult minu silmis kurjategijad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles