Täna õhtuks plaanitud Tony Alleni kontsert lükkub lumetormi tõttu edasi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Allen
Tony Allen Foto: promo

Pariisis, Charles De Gaulle lennujaamas möllava lumetormi tõttu ei olnud Tony Allenil ja tema bändil võimalust Pariisist välja lennata ei eile õhtul ega ka täna hommikul. Seetõttu lükkub täna õhtul toimuma pidanud kontsert edasi järgmisele pühapäevale 19. detsembril. Kontserdipaik Rock Café jääb samaks ning kõik täna õhtul kehtima pidanud piletid kehtivad ka järgmisel pühapäeval.

Järgmisel pühapäeval saame tähistada koos legendaarse trummari ja afrobiit muusika ühe rajaja Tony Alleniga aafrika rütmide saatel ühtlasi ka Jõulujazz 2010 lõpupidu. Kell 19:00 avame uksed, muusikat mängib DJ Alari Orav, kell 20:00 tuleb lavale hüpnootilist aafrika ja aasia mõjutustega muusikat viljelev Eesti bänd Jagaspace, Tony Allenit koos bändiga ootame lavale kella 21:00-ks.

Elav legend Tony Allen on läinud muusikaajalukku kui Fela Kuti bändi Africa 70 muusikajuht ja trummar aastatel 1968-1979. Allen arendas välja revolutsioonilise rütmikeele, mis seob omavahel Aafrika muusika polürütmilisuse ja 60-70-ndatel Nigeerias laineid löönud funkile ja R&B’le omased murtud rütmid, gruuvi ja tantsulisuse. See stiil nimega afrobiit on mõjutanud suurt osa tänapäeva muusikast: nii souli, jazzi, R&B’d, hip-hoppi kui klubimuusikat ning nendest tänapäevastest muusikastiilidest on omakorda õppinud ka Tony Allen, kelle moodsas Aafrika tantsumuusikas on täna kohal nii dub’i, broken beati ja avant-garde hip-hoppi kui rock-show energiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles