Tänapäeva gladiaatorid toovad Paidesse maailmaklassist võitlussporti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Tuleval laupäeval, 18. detsembril on Paide spordihallis suur võitlusspordi õhtu «Amserv Cup», kus pealtvaatajate silme all saadetakse omavahel vastamisi mitmed oma ala maailmameistrid. Üritus toimub kolmes osas.


Turniiri korraldab Paide taipoksi klubi. Paide Muay Thai klubi treener Dane Pulbert täpsustas, et esmalt lähevad omavahel vastamisi Taanis tegutsev, kuid Palestiina päritoluga Rhassan Muhareb (IMC maailmameister) ja poksitaustaga Nikita Sterbakov, ning teises paaris Leedu parim taipoksija Tadas Jonkus ja meie parimana Kevin Renno (WKA Euroopa meister). Kui turniiri võitja on eestlane, saab ta Amservi pool teatud perioodiks uue Toyota RAV 4 kasutamisõiguse. Välismaalasest võitjat premeeritakse rahalise auhinnaga.

Teises osas selgitavad omavahel viies võitluspaaris osavaima Eesti taipoksi klubide paremik. Õhtu lõpetab skandaalsete meediastaaride sõu-matš. Silmailu pakuvad Paide tantsutüdrukud.
Pulbert sõnas, et turniiri eesmärk on ala populariseerida. «Olen ise võitlusspordiga pikalt tegelenud ning nüüd tahan seda huvitavat spordiala suuremale massile tutvustada,» lisas ta. «Järvakatel tundub huvi jätkuvat. Septembrist Paides tegutsevas Muay Thai klubis käib võitluskunsti õppimas näiteks ligi 90 huvilist.»

Pulber lootis, et umbes tuhat inimest mahutav spordihall tuleb puupüsti täis. «See on mul kuues üritus korraldada ning Paide hea asukoht ja Tallinna ürituste edu annab selleks lootust,» märkis ta. «Suur osa pileteid on tänaseks müüdud.»
Uksed avatakse kl 17 ja võistlusõhtu algus on kl 18. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles