Ilmus raamat «The Beatles. Ansambli lugu»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Beatles.
The Beatles. Foto: wallpaperbase.com

Raamatu esitlus toimub reedel, 10. detsembril kell 17.00 Apollo raamatupoes Solarise keskuses. Esitlust juhivad ja biitlitest räägivad Ivo Linna ja Andres Oja.

Kümme aastat väldanud uurimistöö tulemusena, tänu sadadele vapustavatele intervjuudele ja paljude varem avaldamata dokumentide avastamisele on ameerika ajakirjanik Bob Spitz kirjutanud ansambli «The Beatles» niisuguse ajaloo, mida fännid on pikisilmi oodanud – see on ülimahukas (1000 lehekülge) ja kõikehõlmav ning sama sädelev ja rõõmus ning üllatusi pakkuv nagu mõni biitlite plaat.

Lugejal lastakse viibida McCartney’de elutoas, kus Paul ja John õpivad koos laule kirjutama; räpastes Saksa stripiklubides, kus George valetab end vanemaks, et ansamblil lubataks esineda ja pikkadel ringreisidel läbi üksildaste külmetavate Šotimaa linnade, enne kui saabub läbilöök. See kõik on kirja pandud ehedalt ja ausalt: tõusud ja mõõnad, armastus ja rivaalitsemine, aukartus ja armukadedus, uimastid, pisarad, erutusvärin ja võlu, mis ei kordu enam kunagi.

Raamatu on inglise keelest tõlkinud Toomas Taul, kujundanud Mari Kaljuste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles