Kristi Leppik: Macy Gray pani publiku kaasa elama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Macy Gray Tallinna kontserdi külastajatest võitsid need, kes soovisid lõõgastavat teisipäevaõhtut andeka ja suitsuselt maheda häälega lauljanna ja tema bändi seltsis. Kaotasid need, kes ootasid Jõulujazzi raames antud kontserdilt suurt ja sügavat džässielamust.


Üldmuljena ei olegi kontserdist tegelikult midagi kirjutada – kõik erinevad n-ö ABC ootused said täidetud. Artist oli elav, laulis hästi ja suhtles publikuga. Pealtvaatajad nautisid tema esinemist püsti seistes, aplodeerides ja kiljudes. Vähe on artiste, kes teevad ilma nii džässi kui ka popmuusika vallas. 43-aastane Macy Gray just seda pakubki. Sai end hetkeks unustada ning nautida lihtsat popdžässi ja souli.

Macy Gray on tasemel – selles ei ole mingit kahtlust. Tema häälevalitsemine ning voolavus, mahe arrogantsus ja daamilikkus on sõnadega kirjeldamatud. Sellisel muusikal on tunduvalt laiem publik kui ehk veidi «raskemal» džässil.

Aga nii palju kui on maailmas artiste, on erinevaid arvamusi. Seda on  öelnud ka muusikakriitikud, kes olnud segaduses Macy Gray viimast plaati arvustades – rohkem poppi ja rokki, vähem ehtsat souli. Ent nagu artist ise on öelnud, pidigi plaat «The Sellout» olema teistsugune.

Hitid, nagu «I Try» või «On How Life Is», tõid veel meelde ka vana Macy Gray. Kuid kontsert oligi nüüd juba rohkem popp ja rokk kui džäss. Nagu olen ka varem kirjutanud, on kahesuguseid artiste – ühed on plaadi-, teised live-artistid. Macy Grayd kuulan nii plaadilt kui ka – nüüd kogemuse võrra rikkamaks saanult – kindlasti live’is. Kuid nagu ikka, on emotsioonid erinevatelt kontsertidelt lahkudes erinevad.

Seekord valdas õhuline ja kerge tunne, et sai ennast hetkeks lõdvaks lasta ning nautida lihtsat muusikat, ilma et oleks pidanud sellesse tugevamalt süüvima. Kerget muusikat on ju ka vaja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles